• Zúzódás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két hete megsérült a lábam: a létrán állva a lábam megcsúszott és a két létrafok közé csúszott, a tompa létrafok végigpaszírozta a lábszáramat, leginkább belül és a belső bokától számított 15-20 cm es szakaszon. Erős fájdalom 10 perc múlva enyhült és a napot végig tudtam dolgozni. Estére kissé bedagadt, érintésre fájó volt a sípcsont belső része. Borogatás, pihetntetés 3 napig, ezután rövid terhelés, bicegve megtettem 100m-t, nem fájt nagyon. Egy nap pihentetés után ismét próba, de ekkor a terhelésre nagyon fájt. Azóta fekvés, borogatás, fekete nadálytő, cool pasta kenegetés. A lábfej felfelé feszítése esetén a sípcsont belső-első-alsó része fáj, más mozgásra nem fáj, a ráállás még nem megy, mert a fent említett rész fájdalmas. Mi ez? Zúzódás, esetleg elmozdulás mentes törés, szalag sérülést nem tartom valószínűnek, mert az nem volt terhelve a sérüléskor, egyébként is extra erősek a bringázás miatt. Meddíg tarthat a gyógyulás, mi a helyes kezelés és rehabilitáció? Kérem ne az orvoshoz küldjön, mert nincs módom orvosi ellátást igénybe venni.. Üdvözlettel : Triora 50 éves törésmentes férfi. (a fényezéssel már van baj)

        WEBBeteg szakértő válasza a zúzódás témában

        Kedves Triora!

         Nagy valószínűséggel nincs a lábszárának törése, mert az általában járásképtelenséggel jár a törés után közvetlenül, de egy röntgen felvétel készítése kizárhatja ezt. Ha semmiképpen nem akar szakemberhez fordulni, további borogatást, kíméletet, fásli használatát javaslom, s mivel a sípcsont belső felszínén kevés lágyrész van, a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyulladás- és fájdalomcsillapító gélek használata itt hasznos lehet, ha csupán zúzódásról van szó, mert könnyen felszívódnak és jutnak a csonthártyához.Maga a zúzódás is kifejezett fájdalommal járhat és akár több hétig is eltarthat, ezért fontos a végtag kímélete.

          Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-09 21:36:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés