Lábfej zúzódás

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy lábfej zúzódás esetén, ha nincs törés, szükséges-e járógipsz? 2 hete kaptam támasztógipszet, mert bedagadt a lábfejem zúzódást követően. Otthon most már le szoktuk venni, rá tudok lépni és mozgatni is tudom, de még mindig véraláfutásos és dagadt. Október elején utazni szeretnénk, remélem addig meggyógyul Tisztelettel: László

Dr. Bogdán Aurél válasza zúzódás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Lábzúzódás esetén akkor szoktunk pihentető gipszsínt felhelyezni,, ha erős a fájdalom, vagy nagyfokú a duzzanat. A sínt általában 10-14 napig tartjuk fenn és utána fokozatos végtagterhelést javaslunk. Járógipszet nem szoktunk felhelyezni zúzódás esetén. Használjon nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt, óvatosan tornáztassa a lábát és akkor várhatóan rendbe jön a lába az utazásig, de ott is kíméletesen használja, ha lehetséges.

Kérdés: 2014. szeptember 16., 11:07; Megválaszolva: 2014. szeptember 18., 23:07

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Zúzódás a sípcsontnál
Tisztelt Cím! 7 hónapja annak, hogy összetörtem magam egy otthoni balesetben. (Összetört az asztal, mikor ráálltam.) Többek között megütöttem a...
Zúzódás vagy más?
Tisztelt Doktor Úr! 4 nappal ezelőtt elestem, könyököm teljes erővel ütődött a betonba szinte azonnal be is szineződött illetve bedagadt. Másnap...
Zúzódás?
Két hete megsérült a lábam: a létrán állva a lábam megcsúszott és a két létrafok közé csúszott, a tompa létrafok végigpaszírozta a...
Vállizületi fájdalom
Tisztelt Doktornő! Novemberben a jobb karomra estem. Felsőkaromat ütöttem meg. Mivel nem dagadt be és csak a könyöktől felfelé irányuló mozgás...
Sipcsont csonthartya gyulladás
Tisztelt Doktornő! Másfél héttel ezelőtt részt vettem egy teljesítménytúran. Azóta a bal sipcsontom jarasra,mozgasra eleg eroteljesen faj, az...