Zúzódás a sípcsontnál

Tisztelt Cím! 7 hónapja annak, hogy összetörtem magam egy otthoni balesetben. (Összetört az asztal, mikor ráálltam.) Többek között megütöttem a lábam elől, a sípcsontomnál. Orvoshoz nem mentem akkor, mert gondoltam, hogy ez nem akkora nagy dolog. A lábam besárgult, -zöldült, -lilult és még most is jóval barnább, mint a rendes bőrfelület. Be is van horpadva ott és érzékeny is. Ez kb. 5x3 cm. Kentem körömvirág kenőccsel, lóbalzsammal, de nem használt. Elég zavaró, feltűnő. Mutattam a háziorvosnak és az üzemorvosnak is, de mind a kettő azt mondta, hogy majd felszívódik, gyógyszert nem adtak. Változást nem látok. Mennyi idő, amíg tényleg felszívódik? Mit tudok vele csinálni, hogy múljon. Gyógyszert nem szedek és nincs semmilyen betegségem. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza zúzódás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az ilyen típusú sérülések után a vérömleny általában 2-3 hónap alatt felszívódik. Hogy ez miért nem történt meg eddig Önnél, azt csak vizsgálatok deríthetik ki. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy traumatológiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosabb választ tudnak adni. Addig is használjon Lioton nevű kenőcsöt.

Kérdés: 2013. július 09., 16:25; Megválaszolva: 2013. július 11., 22:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lábfej zúzódás
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy lábfej zúzódás esetén, ha nincs törés, szükséges-e járógipsz? 2 hete kaptam támasztógipszet...
Zúzódás vagy más?
Tisztelt Doktor Úr! 4 nappal ezelőtt elestem, könyököm teljes erővel ütődött a betonba szinte azonnal be is szineződött illetve bedagadt. Másnap...
Zúzódás?
Két hete megsérült a lábam: a létrán állva a lábam megcsúszott és a két létrafok közé csúszott, a tompa létrafok végigpaszírozta a...
Vállproblémák
Lábujjfájdalom