sérülés esés után

Tisztelt Doktornő! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Pár nappal ezelőtt viráglocsolás közben leestem a megbillent székről. A derekamra zuhantam, a keresztcsont és tőle jobbra eső terület sérült meg. Azóta nagyon erős szúró fájdalmat tapasztalok tevékenységek közben, a szúró fájdalom időnként lüktetővé alakul át, kisugárzik a jobb lábamba, nehezen tudok a jobb lábamra állni. Ön szerint egy pár napos ágynyugalom segítene? vagy mindenképp ajánlatos szakorvoshoz fordulni, és ha igen milyen szakorvoshoz, neurológushoz vagy traumatológushoz? Milyen kezelésekre lehet szükség? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Bea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zúzódás témában

Kedves Kérdező!

A balesetet követően azonnal fel kell keresni a traumatológiát, ahol rtg. felvételt követő vizsgálat a csontsérülést, törést hivatott felfedni, vagy kizárni.Ha a csonttörés nem is látszik, a lágy részek zúzódása, duzzanata csak hosszabb idő alatt szűnik, ezért az ágynyugalom, pihenés mellett helyi kezelésekkel lehet siettetni a gyógyulást. Hasznos a jegelés, borogatás, majd később a gyulladáscsökkentő krémek, tapaszok használata is, melyet pontosan a duzzadt, fájdalmas területre kell helyezni, illetve bedörzsölni.

A legfontosabb, hogy legközelebb ne székre álljon, hanem biztonságos fellépőről, létráról locsolja kedvenc virágait.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 23., 14:27; Megválaszolva: 2015. november 24., 06:36
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Gyógyszerek kombinációja
Mell környéki fájdalom 2 hónapja
Üdv! 28 éves, vékony testalkatú férfi vagyok, az alábbi problémával: Kb. 2-3 hónapja folyamatos, de tényleg folyamatos tompán nyomó bal oldali...
Torok probléma
Tisztelt Doktor Nő, Az elmúlt időszakban sok a problémám a torkommal. Szinte folyamatosan piros többé kevésbé és sárgás lepedék van a mandulamon....
Információ
Tisztelt Dr. Baki Márta Főorvosnő! A következő problémával fordulok Önhöz. Édesanyám 20219 végén súlyos és műthetetlen gyomor...