Hirdetés
      • Erős Derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Estét. Hocza Viktor vagyok,30 éves,Egerben élek. Gerinc ferdülésem,és lúdtalpam van(használok cipőben betétet). Az utóbbi időben elkezdett fájni a derekam.Azt gondoltam hogy,csak megterheltem hirtelen(Szakács vagyok,sok a nehéz fizikai munka),és majd elmúlik,de már hónapok óta fáj.Elmentem a háziorvosomhoz.Elküldött röntgenre,ami meg is lett,de csak pár nap múlva tudok vissza menni a háziorvosomhoz(A covid 19 miatt nagyon lelassultak a dolgok sajnos).Elég sok bal jóslatú dolgot olvastam le a papírról.Csak mivel az interneten írnak száz félét,gondoltam megkérdezek egy orvost is,hogy mit jelenthetnek ezek.Ezeknek az értelmezésében szeretném a segítségét kérni. Ezek lennének: A lumbalis lordosis kiegyenesedett. Az S.I. csigolya lumbalisolódott. A csigolyák normál testmagasságúak. Az l. lll. lV. csigolyák felső zárólemezén egy-egy kisebb Schmorl hernia látszik. A peremek éppek. A porcrések normál tágasságúak. A kisizületek eltérés nélkül. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Hocza Viktor

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájás témában

        Kedves Kérdező! Ez a röntgen lelet csaknem negatív. Semmi oka az aggodalomra. Kis fejlődési rendellenesség látszik rajta. Schmorl herniák jelenléte a csigolyákon önmagában nem jelent betegséget, a jelentőségük csak az ön állapotával együtt értékelhető. Az viszont csaknem biztos, hogy a derekának erősödésre, stabilizációra lenne szüksége, erre a későbbiekben mindenképp gondoljon! Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. október 06., 21:21; Megválaszolva: 2020. október 14., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: