Hirdetés
      • Felkarfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A fájdalom a bal felkaromban van. A könyök és a váll között kb. közeptájon. Nem izületi, vagyis nem egy forgó izületben van, tehát gondolom nem reumatikus jellegű. De nincs jobb ötletem mégse, mint reumatológushoz fordulni. Külső láthatósága nincs. Nyomásra, masszírozásra nem érzékeny, nem fáj. Évekkel ezelőtt egy hosszabb autóúton a nyitott ablak miatt megfázhatott, akkor rövid ideig hasonlóan fájt, de elmúlt. Azóta néha visszatért, otthoni huzatra, pl. ablak mellett télen, eléggé érzékeny volt, de hamar elmúlt mindig. Most jópár hete a fájdalom állandó lett, hol erősebb, hol gyengébb. Talán az a baj, hogy közben 72 éves lettem. Próbálkoztam elektromos hőpárnával, Voltaren, Flexagil, Innorheuma Forte krémekkel, de egyik sem segített. Izomszöveti gyulladás lenne? Ha meghúzódik, pl. valamit súlyosabbat felemelek, vagy ügyetlenül bújok bele az ingembe, belenyilall az alapfájdalom mellé. Mellekelek egy képet a fizimiskámról. Napi egy pipát engedek meg magamnak, termeszetesen nem “tüdőzöm le”, csak öblögetem a füstöt, így ez igazából nem számít dohányzásnak. Mit lehetne tenni a gyógyulásért? A választ előre is hálásan köszönöm

        Dr. Puskás Réka válasza a felkarfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Ez a felkar fájdalom nem valószínű, hogy az évekkel korábbi megfázástól van.Persze, érzékeny lehet a bőr, vagy megfázhat az ideg a karjában kisebb széltől (huzat, vagy klíma - meleg volt mostanában), ami fájdalmat okoz, de szerintem nem túl valószínű. Tekintettel a terhelésre való fokozódásra, inkább váll körüli nyáktömlő gyulladásra vagy ínproblémára gondolnék. A váll egyik nyáktömlője ha kicsit gyulladt, okozhat kisugárzó fájdalmat felkarba. Illetve a nyakából vagy a felső hátból is eredhet a panasz. A kép alapján, amit küldött, aszimmetrikus a válla, ami esetleg hajlamosíthat erre a problémára. Egy részletes mozgásszervi vizsgálat esetleg fényt deríthet a problémája okára. Ha nincs kedve orvoshoz fordulni, és háziorvosa szerint egyébként egészséges ( mellkasi szervek szempontjából), próbálkozhat gyógytornász által végzett vizsgálattal is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. augusztus 23., 18:27; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: