• Visszatérő patella ficam. Medial retinaculum 2 cm szakadás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot!. Május elején volt egy patella ficamom. (visszatérő dolog) Magam reponáltam. Baj lett belőle. Porc leválások csont velő zúzódások. Illetve medial retinaculumon 2 cm szakadás látható. Kérdésem anyi, hogy ez a szakadás összeforr/ begyógyul magától vagy műtenikell, esetleg elég a konzervatív kezelés? Válaszát köszönöm!

        Dr. Holnapy Gergely válasza a patellaficam témában

        Üdvözlöm! A retinculum szakadása és a -feltételezem MR vizsgálat során észlelt "csontvelő zúzódás" inkább a sérülés során jött létre, sem mint a ficamodott térdkalács visszahelyeése során. A retinaculum hegesen meggyógyul, ha nem jön létre közben újabb ficam. Műtét a ficam megelőzésére javasolható, amennyiben az valóban gyakran, spontán létrejön. Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. július 06., 23:51; Megválaszolva: 2020. augusztus 17., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: