Térd problema

Jó napot kívánok!Az lenne a kérdésem hogy 2 hete recsent a térdem és pattanó hangot hallottam. Az orvos azt mondta részleges keresztszalag szakadas és oldalszalag megnyúlt.Viszont pihentetem rogzitot hordok és ha kicsit állok vagy megyek vele folyamatosan duzzad. Hogy most ez nagy probléma hogy kis terhelésre duzzad. És az lenne még a kérdésem hogy a részlegesen elszakadt szalag terhelésre el szakadhat vagy az oldalszalag tovább sérülhet terhelésre. A másik kérdésem hogy ha a duzzanat nem múlik az rosszat jelent. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza a térdsérülés témában

Tisztelt Hölgyem! A térdízület duzzanata ilyen előzmények mellett, feltételezi az ízületen belüli sérülést. A keresztszalag szakadása önmagában ritkán jön létre, vélhetően az ízületi felszín sérülése, vagy meniscus (porcos gyűrű) sérülése is jelen van. Amennyiben ezek a panaszok átmeneti gyulladáscsökkentő szedése mellett nem enyhülnek, úgy arthroscopia (ízületi tükrözés) javasolható. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2020. június 20., 20:12; Megválaszolva: 2020. július 19., 00:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom