Hirdetés
      • Farokcsont fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Jelenlegi problémám 2020. január elején kezdődött, farokcsont tájékon érzek fájdalmat, amely ülés közben a legrosszabb, illetve mozgásra főleg a csípő oldal irányba billentésekor és nyomásra is. Reggelente a legtűrhetőbb, utána napközben egyre rosszabb az egész napos üléstől, mivel irodában dolgozom. Használok deréktámasztó hengerpárnát. Igazolt kezdeti porckorong sérvem van az ágyéki gerinc szakaszon. Nem szültem még és nem estem el. Jelenleg masszőrhöz járok 4-5 naponta aki nyújtásokat végez kézzel illetve denevérpad használatával, viszont nem érzem hogy a farokcsonti fájdalmamra javuló hatással lenne. A kérdésem, hogy mi okozhatja a fájdalmat? Hogyan lehetne ezt megszüntetni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bálint Anita válasza a Farokcsont fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem! Farokcsont fájdalmat mauálterápiát végzett gyógytornász vagy orvos tud kezelni, a Barvicsenkó-féle manuálterápiás képzés első blokkjának tananyagát képezi. http://www.manualismedicina.hu/html/terapeutak.php Amennyiben manuálterápiás beavatkozás sikertelen, úgy sebészet felkeresése válhat szükségessé, végső esetbenműtétre kerülhet sor. A farokcsonti fájdalomban inkább az aranyeres panaszok esetén használt gyógypárnák alkalmazását javasoljuk a hengerpárna használata helyett. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. május 26., 14:40; Megválaszolva: 2020. május 27., 19:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: