Fájdalomcsillapítás

Tisztelt Hölgyem/Uram! Elkezdtem szedni a Diclopram nevű 75 mg/20 mg gyógyszert össz. ízületgyulladás miatt a reumatológus ajánlására, viszont gyomor panaszaim vannak a gyógyszer szedésétől pár hét után. Napi 1-2 szemet szedtem be belőle. Mit ajánlanának helyette fájdalomcsillapításra, illetve minimális duzzadásokra a kézfejen? A gyógyszert feltudnám iratni a reumatológussal, aki egyébként a járvány miatt sajnos nem rendel, hol ott most lett félbe hagyva egy teljeskörű kivizsgálás. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Puskás Réka válasza gyógyszer mellékhatás témában

Kedves Kérdező!

A kivizsgálást igénylő kéz kisízületi duzzanatok miatt gyulladáscsökkentő gyógyszert kell adni. Ha a gyomra nem bírja a Diclopramot, egyszerű fájdalomcsillapítót szedhet be fájdalom esetén, mint pl. paracetamol 500 mg-ot napi 3x. Esetleg kezelje csak helyileg a kezét gyulladáscsökkentő krémmel és hűvös borogatással. Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a kezelőorvosával, mert a gyógyszeres kezelést majd folytatni kell.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2020. április 28., 20:58; Megválaszolva: 2020. május 05., 16:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Flemac 100mg-mellékhatások
Gyerekvállalás előtt állunk, de 3 hete szedem a flemac 100mg-ot, izületi gyulladás végett. Az lenne a kérdésem, hogy befolyásol-e valamit ez a...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség
Gerinc elcsúszás
Üdvözlöm Édesanyámnak aki 1955 ben született , (60 kg 160 cm magas.) El kezdett mozgás közben zsibadni a jobb lába a kerékpározás is kellemetlen...