Hirdetés
      • Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm ! Szeretnék érdeklődni, hogy a leletem milyen betegséget takarhat? Az ábrázolódott csontokon malignitásra gyanús csontszerkezet nem látható. Mérsékelt balra konvex scoliosis. A felső lumbalis csigolyákon a zárólemezeken schmorl benyomatok figyelhetők meg. A peremsarkak helyenként megnyúltak. A középső és alsó szakaszon kisízületi arthrosis. A sacroiliacalis ízületekben mérsékelt degeneratív eltérések. A L.II. discuson mérsékelt laterodorsalis protrusio mutatkozott diszkrét durazsák impresszióval, mindkét foramen mérsékelt szűkületével. A discus a bal kilépő gyököt csaknem érinti. A L.III. discuson mérsékelt, laterodorsalis protrusio mutatkozott, a foramenek csontosan és porcosan kissé szűkítettek. A L.IV. discuson mérsékelt, laterodorsalis protrusio mutatkozott, mely a durazsákot kissé komprimálja. A foramenek csontosan és porcosan szűkítettek. Mérsékelt canalis spinalis szűkület látható. A discus a jobb kilépő gyököt megközelíti - érinti. A praesacralis discuson mérsékelt bal oldali, laterodorsalis protrusio ábrázolódott, a durazsákon kisebb bal túlsúlyú impressziót okoz, a csontos és porcos eltérések a jobb kilépő gyököt érintik. Radiológiai vélemény: Mérsékelt csontos és porcos degeneratív eltérések. Üdvözlettel,

        Dr. Bálint Anita válasza a radiológia témában

        Tisztelt Uram! A csatolt leleten kisfokú balra konvex gerincferdülés, spondylosis - és több korongon kisfokú kiboltosulás látható. Emellett van egy kisfokú gerinc csatorna szűkülete is. Későbbiekben érdemes gyógytornászt felkeresni, addig is gerinckímélő életmód tartása javasolt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 24., 20:34; Megválaszolva: 2020. április 27., 16:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: