• Derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Évek óta tartó derék fájdalmam van.És egy idelye állandó vese gyulladásom. A röngen leletemen ez áll:Az ágyéki lordosis laposabb ívű.S.I.csigolya hátsó ívén keskeny spina bifida. A csigolyák épek,az interverbalis rések normális tágasságÚak.Kérem segítsen értelmezni. És ennek milyen következményei lehetnek, ugyanis fizikai munkát végzek. Köszönöm

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A röntgen leletén azt írják, hogy a normál gerincgörbület kicsit ellapult, ami tartási rendellenességet jelent, de nem nagy mértékű. Az S1 spina bifida a keresztcsont felső részének csontosodási zavara, mely fejlődési rendellenesség, de az is nagyon kicsi. Egyébként minden rendben van a gerincén, a csigolyái épek, porckorongjai is épnek tűnnek a röntgen alapján. Ha a derékfájdalma mozgásszervi eredetű, az inkább izomfájdalom lesz és nem a gerinc kopásos vagy egyéb elváltozásai okozzák. A fizikai munka jellegétől függően lehetne valamilyen tornát vagy masszázst javasolni önnek. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. február 06., 09:32; Megválaszolva: 2020. február 14., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Otthoni baleset következtében fokozódtak a már régóta meglévő a gerinc problémám tünetei, röntgen felvétel készült, melynek értékelése az alábbi. Lelet: Ágyéki gerinc kétirányú felvétele + L-S átmenet...