• csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Én kérdeztem a T-score eredményről tisztelt Doktornő,és nagyon szépen köszönöm pontos válaszát! Pozitív előjelű eredményekről van szó. /2016-ban 0.89, 2019-ben 1.91/ A javulás oka valószínűleg a Kliogest hormonpótló gyógyszer, amit három éve szedek. Azért kérdeztem Öntől,hogy ez javulás-e,mert a háziorvos azt mondta,ez romlás, csontritkulásom van, pedig ő látta a leletet, pozitív számokról beszélünk. Az is rá van írva mindkét eredményre, hogy WHO l szerinti állapot. A csontsűrűség nem lehet káros? Úgy értem, lehet túl sűrű a csont? Köszönöm

        Dr. Puskás Réka válasza a csontritkulás témában

        Kedves Kérdező! Ha ezek pozitív számok, akkor javulásról van szó. Háziorvosa talán nem vette észre, hogy nem negatívok az előjelek, mert nem szokványos, hogy ilyen értékeket lássunk. Önnek nincs csontritkulása. T score nagy mintából számított középértékhez képest értendő, tehát azt jelenti, hogy a korosztályos átlag csontminőségéhez képest önnek jobb a csontminősége. Ezek az értékek nem kórosak, nem kell aggódnia, hogy "túl sűrűek" lennének a csontjai. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. február 04., 20:24; Megválaszolva: 2020. február 06., 15:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Otthoni baleset következtében fokozódtak a már régóta meglévő a gerinc problémám tünetei, röntgen felvétel készült, melynek értékelése az alábbi. Lelet: Ágyéki gerinc kétirányú felvétele + L-S átmenet...