• Gerinc probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNŐ/Úr! Több panaszom is van. Fáj a csípőm, a hátam, és a nyakam néha, forgó jellegű szédülésem néha napokig tar. Az orvos csak annyit mondott, hogy nem emelhetek, ill apranax 550mg, és Myoflexin 250mg tablettákat írt fel. Valamint úszást javasot. Leírnám a rtg véleményt.Szeretném tudni, hogy ez pontosan mit jelent. Mivel javíthatnék a jelenlegi állapotomon. Mennyire kell komolyan venni, súlyos- e és mire számithatok.Esetleg szóba jöhet-e a leszázalékolás? Rtg felvétel nyaki gerinc kétirányú és lumbais gerinc kétirányú felvétel leírása: A nyaki lordosis csökkent. A corpusok magassága megtartott. A kp.harmadban porcrések jelzett fokban szűkebbek, itt a peremek minimálisan megnyúltak.Kezdődő uncovertebralis arthrosis. Nyaki borda nem látható. A lumbalis lordosis kissé fokozott. Mérsékelt balra convex scoliosis látható. A praesacralis jelzett fokban szűkebb. A peremeken minimális osteophytosis látható. Az alsó szakaszon kezdődő kisízületi arthrosis jelei. 20-as 30-as éveimben munkámból adódóan sokat emelgettem. jelenleg irodában ülő munkát végzek. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a röntgen lelet témában

        Kedves Kérdező! A röntgen leírása alapján korának megfelelő, kezdődő gerinc meszesedést és porckopást, az alsó szakaszon enyhe gerincferdülést írtak le. Enyhe porckorong károsodás is mutatkozik rajta. A szédülése és a fájdalmak inkább a gerinc melletti izomzat problémáira és tartáshibákra utalnak, amik rontani fogják várhatóan a gerinc kopásait is. Leszázalékolás erre a röntgen leletre egyáltalán nem jön szóba. Ülőmunkája mellett szánjon időt testmozgásra, és lehetőség szerint tornázzon a tartáshibák javítása céljából. Ehhez konkrét tanácsot az ön testének ismeretében tud adni mozgásszervi szakember. Ha még mindig komoly panaszai vannak, keresse fel ismét háziorvosát aki szakorvoshoz utalhatja önt. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. november 12., 11:31; Megválaszolva: 2019. november 26., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.