• 5 hete tartó lábdagadás, csukló és ujjak dagadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz. Elnézést, ha hosszú lesz a történetem. Február 8-án kezdődött, hogy feldagadt és fájni kezdett a jobb oldali térdem. Elsőre gondoltam, majd elmúlik magától. Napokkal később nem javult, reggelente jobb volt, estére kétszer akkorára dagadt, mint a másik lábam. (Terhelni nem terheltem a szokásosnál jobban és sérülés nem ért.) A végén már annyira fájt, hogy hiába nem szeretek orvoshoz járni, bementünk az ügyeletre. Ott megállapították tapintással, hogy térdizület gyulladás. Kaptam Aflamint és Algopyrint. Később sem javult. A háziorvos beutalt a traumatológiára, ahol megállapították, hogy a térdizületben kevés folyadék tapintható és porc gondra gyanakodtak. Onnan elküldtek röntgenre, megnézték a térdem (csontszerkezeti eltérés nem látszik). A lábam képtelen voltam kinyújtani és behajlítani is. A bokám és a combom is elkezdett egyre jobban feldagadni. Gyakran hidegebb volt a jobb lábam és furcsa lilás, pirosas színeket vett fel. Felírtak a két addig szedett gyógyszer helyett Xiloxot és egy hét múlva kontroll, ha nem javul. Persze sajnos nem javult. Elkezdett fájni a vádlim is elég erősen, így egyik este megjártuk ismét az ügyeletet, ahol kaptam megint másik gyógyszert, Apranaxot és Esomeprazolt. Az orvos meghajtogatta a térdem, bőszen mondta, hogy nem tudja, nem tud vele mit csinálni. Legalább ez a gyógyszer hatott a lábfájdalmamra. Egy hét múlva visszamentem a traumatológiára, ahonnan nem küldek el vizsgálatra, hanem közölte, hogy március 6án menjek vissza és leszívja a folyadékot a térdemből. A comb és boka dagadással senki nem foglalkozott. 3 hét telt el... Ismerősöm által sikerült elintézni, hogy megnézzék ultrahanggal a lábam, nehogy trombózis legyen. Mindent rendben találtak, itt már egy kicsit megnyugodtam. Végül megelégeltem ezt az egészet és elmentem egy magánorvoshoz, aki leszívott 3 fecskendőnyi folyadékot a térdemből és megállapította, hogy nem gyulladt - tiszta, normális. Kicsit megkönnyebbült a lábam, de fél órán belül visszadagadt, mintha mi sem történt volna. Márc. 4-én vérvétel és vizeletvizsgálat volt, amit a magánorvos kért. Gyulladásra utaló jel nincs, pár apró eltérést eltekintve tökéletes vérkép. (Fehérvérsejtszám: 14,7 - Neutrofil granulocita (abszolút) 10,7 - Monocita abszolút 1,0 - Bilirubin össz 3,0 - Bilirubin indirekt 3,0) Kaptam MRI-re egy időpontot, májusra... Addig semmi nem fog történni. Még mindig tart a teljes jobb láb dagadás. Éjjelente gyakran felébredek nagyon erős tompa vádli tájú fájdalomra, ami percekig tart, szinte elviselhetetlen, ám egy idő után tűrhetőre javul. A bokám néha nincs fel dagadva, néha igen. Elég változó. Mellé elkezdett fájni a könyököm, másik térd tájék (enyhén) és szabad szemmel láthatóan fel-fel daganak mellé a kezeim (csukló és ujjak főleg, azok is fájnak). A jobb térdemen kézzel érezhetően lett egy csontszerű kinövés. A lábam még mindig képtelen vagyok mozgani, semmit nem javult a gyógyszerektől, fáj. Jelenleg is szedem ezeket: Proenzi 3, Apranax 550mg, Detralex 500mg, Esomeprazol 20mg, No-Spa. Most már nem érdekel, hogy mennyibe kerül, de szeretnék megoldás találni, mert több, mint 5 hete fennálnak ezek a tünetek és egyre inkább szaporodnak. Mit tudnának javasolni, milyen irányba induljunk el? Melyik szakág tudna segíteni megoldást találni? Vagy egyáltalán mi lehet ez? Nagyon hálás lennék, ha tudnának segíteni. Tényleg kezd reménytelen lenni az egész és nem szeretném, ha a kezeim is romlanának. Előre is köszönöm!

        Dr. Bálint Anita válasza a témában

        Kedves Kérdező, Érdemes lenne egy klinikai immunológiai kivizsgálás, ahova valószínűleg 3-4 hónap után kap majd előjegyzést. Alternatívaként olyan reumatológiai centrum is megfelelhet, ahol az általános laborvizsgálatok mellett immunológiai laborvizsgálatok- vagy bizonyos immunológiai laborvizsgálatok levétele lehetséges. Amennyiben ezt az időt nem tudja kivárni, úgy javasolt magánrendelés felkeresése, illetve az MR vizsgálat magánúton való elvégeztetése.


        Kérdés: 2019. március 19., 19:12; Megválaszolva: 2019. március 27., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció