• Éjszakai hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 25 éves aktívan mozgó férfi vagyok. Az utóbbi 3 hétben nagyon megkeserítette az életemet az éjszakai/hajnali hát ill. derékfájdalom ami álmomból felébreszt. Mindenem lemerevedik és fáj. Elég érdekes a fájdalmam hisz napközben nem jelentkezik, mozgásra fél órán belül megszűnik. Matracomat 1 éve használom, ezelőtt problémám nem adódott ez okán. Nem emeltem meg magam, nem mozogtam többet a kelleténél. Nagyon nehezen tudok visszaaludni, már-már félek az elalvástól. 2-3 óránként felébredek és nagyon nehezen alszom vissza. Napközben nagyon feszült és levert vagyok az okán, hogy nem tudom kipihenni magam. Voltam mozgásszervi klinikán, elégedetlenséggel jöttem el. MRI vizsgálatra érkeztem, amit nem tudtak végrehajtani a gép meghibásodása miatt. Így készítettek egy lumbalis kétirányú gerinc felvételt. A lelet szerint.: A lumbalis lordosis megtartott. A Csigolyatestek kontúrja ép. Az intervertebralis rések nem sz? kebbek. Az S.I. szelvényen spina bifida látható. Amioil kenőcsöt kaptam, majd két hét múlvára visszavárnak. Mivel 1 percet nem foglalkozott velem az orvos 70.000-ért cserébe így másik klinikát fogok keresni. Bár nem vagyok híve a netes orvoslásnak, elég rosszakat olvastam a problémámmal kapcsolatban. Mit gondol, mi okozhatja a panaszom? Komoly gond állhat a háttérben? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bálint Anita válasza a derékfájdalom témában

        Kedves Uram! Panaszai, mivel fiatal és hajnali illetve éjszakai hátfájásáról írt, mindenképpen kivizsgálást igényelnek. Az esetek többségében az éjszakai hátfájás a rossz alvási szokások miatt alakul ki, de gyulladásos gerincbetegség, a csont állományának fertőzéses eredetű megbetegedése, sőt; ritka esetekben daganat jele is lehet. MR felvételt érdemes lenne ismételni, mindenképpen fontos lenne a folyamat hátterének tisztázása. Általános laborvizsgálattal a folyamat gyulladásos megléte kideríthető. A háti gerincről RTG felvétel készítése hasznos lenne. A spina bifida, melyet leírtak az ágyéki gerinc RTG felvételen, nem súlyos elváltozás, de a gerinc statikáját mindenképpen befolyásolja, rontja. Az ép csigolyakontúrok, a megtartott csigolyaközti rés megnevezés jót jelent, a csigolyák állományában nagyfokó degeneráció, vagysúlyos elváltozás nem igazolható. A porkorongok is valószínüleg épek, bár megtartott csigolyaközti rések mellett is lehet porckorong sérv. A gyulladásos panaszok enyhülnek az alkalmazott gyulladásgátló kezelésre, amennyiben szükséges, háziorvosa is tud vényre kiváltható úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentőket, illetve izomlazító gyógyszert kiírni, ezek a betegség okát nem szüntetik meg, csak a panaszait enyhítik. További kérdésekkel keressen bátran. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. február 09., 11:11; Megválaszolva: 2019. február 11., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Nő, 1 hete Arthroscopos Lateralis Release műtéten estem át a jobb lábamon. Ahogy telnek a napok a térdem egyre jobb, igaz vannak beszúrások. De egy valami nagyon aggaszt. a Comb ill. Csípőm annyira fáj mikor felállok például WC-re...
        Tisztelt Válaszadó! A 15 éves fiamnak 2018. december 13-án, a délutáni fociszakkörön a viszonylag jó időjárást kihasználva kint végezték a gyakorlatokat és végén pedig egymás közt játszottak is egy meccset. (Érdemes tudni, hogy itt nem...
        Tisztelt Válaszadó! Marcinak hívnak, 17 éves leszek május végén és 9 éve focizom. (175cm/86kg) 2020. január 15. A klubom felnőtt csapatának vezetője részéről az a megtiszteltetés ért, hogy ezen a napon a felnőttek között léphettem...
        Tisztelt Doktor Úr! 2020.jan.29-én műtöttek LCA plasticaval, epiduralis érzéstelenítéssel illetve combizomból pótolták a szalagot. Tegnap a következőt vettem észre. A műtött lábam vádlijának belső része a bokáig eléggé érzéketlen....
        Tisztelt Doktor Ur! 17 evesen eltortem a jobb konyokom, akkor muteni kellett, a radius fejecset el kellett tavolitani a konyok jobb mukodese erdekeben. Azota hala istennek nincs panaszom, megfeleloen tudom hasznalni, viszont eltelt 10 ev azota de 100% osan...