Hirdetés
      • információ kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni a Doktornő véleményét, és javallatát a reumatológiai leleteimmel kapcsolatosan. "Diagnózis: m4210 a gerinc felnőttkori osteochondrosisa m4120 egyéb idiopathiás scoliosis Vizsgálati eredmények: 2 ir. C, D, L, gerinc felvétel. A héti gerinc kp szakaszán jelzett jobbra, alsó szakaszán jelzett balra konvex hajlat látható. A nyaki és lumb. lordosis és a háti kyphosis megtartott. A csigolyatestek magassága megtartott. A zárólemezek épek. AP medence felv. Az izületi rések mérs. szükebbek. Jobb oldalon az acetabulum megnyúltabb. Egyéb csontszerkezeti eltérés nem látható. A leletek alapján, gerinc ferdülésem van, igaz?:( A vizsgált Doktor azt is mondta, hogy lehet hogy scheuermann kór, de erről utána nem esett szó. Akkor nincs scheuermann kór görbületem? Javasolt a Doktor gyógytornát, meg Condrosulf szedését. Tisztelt Doktornő, mennyire nagy a baj? Meg akadályozható a gerinc további görbülése? esetleg helyreállitása?

        Dr. Puskás Réka válasza a gerinc röntgen témában

        Kedves Kérdező! Nem kell aggódnia, nem nagy a baj. A háti gerincén nem írtak le Scheuerman kórra jellemző elváltozást. A gerincferdülést is minimálisnak találták. A gerinc röntgen lelete csaknem teljesen negatív. A medence felvételen leírt kisfokú szűkület és a jobb oldali acetabulum ( csípő ízületi vápa) megnyúlása viszont arra utal, hogy a csípőízület terhelése a kelleténél nagyobb és lassacskán lehet, hogy el akar majd kopni. A gerinc további görbülése gyógytornával megakadályozható, ezt meg is kell tennie. Helyreállni csak akkor tud, ha csak testtartáshiba okozza és nem fejlődési probléma, ezt nem lehet interneten megmondani, de mindegy is. Okos, rendszeres gyógytornával ön egészséges maradhat idős koráig - már ami a gerincét illeti. A csípő körüli izomegyensúly és izomerő megóvása vagy helyreállítása tornával szintén fontos, a csípőízületi kopás megelőzése érdekében. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2018. november 10., 11:21; Megválaszolva: 2018. november 20., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Esetemben reumatológiai rendelésen felmerült az arthropatias sporiasis gyanúja. 2015-ben térdizületi kopás volt a diagnózisom (röntgen készült). Akkor a bal térdem fájt (tünetmentessé vált fizioterápát...
        Tisztelt Dr. Az egész gondom 3 éve kezdődött, egy rendkivül kemény stresszes időszak után.Ami fél évig állt fent..Kitapintható izomgörcseim lettek testszerte, erős lábfájással és derékfájással..Nemsokra rá következett gyomorpanaszok,...
        Tisztelt Doktornő! A következőkben szeretném a tanácsát kérni: Egy bő hete történt, hogy egy rossz mozdulat következtében megfájdult a csípőm a jobb oldalon. Ettől járási nehézségeim lettek. Később a fájdalom kiterjedt az egész jobb...
        A combom van a nyáktömlő be vannak gyullad a, fájnak, sántítok is miatta. Gyakran kell fájdalomcsillapítót bevenni. Hogyan lehet ezt gyógyítani? Lehet műteni?
        Kedves Doktornő! A csatolt kép szerinti helyzetben tartottam a mutatóujjamat körülbelül 1 hónapig (napi kb. 2 órát játszva egy számítógépes játékkal, és közben nem figyeltem a helytelen "ujjtartásra"), aminek a következtében a bal...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos