• Bicepsz fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Túlerőltetés következtében kb. 1 hete fej fölé nyújtott állapotban feszülést, enyhe fájdalmat érzek a karomban a hónom alól kiindulva, a könyökhajlatban és az alkarban is, illetve a hónom alatt érzem és látom is ilyenkor az ín kitüremkedését. Alaphelyzetben nem fáj, esetleg akkor nyilal bele az alkaromba, ha távolra nyúlok valamiért. Feltételezem, hogy a bicepsz (rövid fej) ín gyulladt be. Azóta pihentetem, flectorral kenem. Javul, de még a fent említett mozdulatnál érzem a húzódást, enyhe fájdalmat, illetve az ín kitüremkedése sem szűnt meg.. A kérdésem, hogy edzeni lehet-e ezzel a sérüléssel, ha kerülöm azokat a mozdulatokat, amelyeknél a feszülést, fájdalmat érzem, vagy inkább teljes pihentetést javasol, ahogy eddig is tettem? Előre is köszönöm a segítségét.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a felső végtag fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján túlerőltetésre van gyanú. Mindenképpen pihentetni kellene 3-4 hétig. jegelni, borogatni és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémet, vagy tablettát használni. Ha 2 hét alatt nincs javulás, akkor el kellene menni egy baleseti szakrendelésre, ahol ultrahangos vizsgálat elvégzése javasolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2018. október 18., 10:34; Megválaszolva: 2018. november 04., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: