Hirdetés
      • Csontvelő gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. A problémám a következő. 2017 januárban diagnosztizáltak nálam egy betegséget, méghozzá reumathoid artritist (remélem jól írtam)! A kezdeti kezelés szteroid volt (medrol), aminek hatására javult az állapotom. Ezek után jött a delagil ill trexan gyógyszerek bevezetése. Majd 2017 áprilisában egyre nagyobb fájdalmat éreztem a jobb csípőmben és a combom felső és lágyék részén. Ami megnehezítette a járást, lépcsőzést, kocsiba való beszállást stb. Hosszas huzavona után MR vizsgálat kiderítette, hogy csontvelő gyulladás okozza a problémát. Erre a reumatológusom bevezette 2018 januárjában a biológiai terápiát (humira) mondván ez jó lesz az ízületi és a csontvelő gyulladásra is. De ennek egy pozitív hatása az volt, hogy most normális a laborom nincs kiugró crp és süllyedés. De a csípőfájdalom továbbra is megvan még izomlazító és fájdalomcsillapító mellett is. A kérdésem az lenne, hogy mi lenne ön szerint a megfelellő kezelés? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a csípő fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Először is meg kell határozni a csontvelő gyulladás eredetét, okát. Ha ez fertőzés (amit valószínűleg észrevett volna a reumatológus) akkor azt kell kezelni. Lehet azonban vérellátási zavar is a csontvelő gyulladás-szerű állapotának az oka, ebben az esetben az elváltozás korától és előrehaladottságától függően tehermentesítés vagy műtét a megoldás. Ortopédusok tudnak a probléma megoldásában segíteni. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2018. szeptember 15., 09:21; Megválaszolva: 2018. szeptember 20., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egyszer írtam ide a lábammal kapcsolatban. 2019 őszén végeztek a jobb bokámnál ASC-t, shaverrel kitakarították, vastag heges területeket oldották. Illetve boka ízületben synovitis volt, ott debridement...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció