Porckorongsérv: indokolt a műtét?

Tisztelt dr ur/nő szeretném véleményét kerni az alábbi leletekkel indokolt e a mutet L4discus laposabb dorsalisan széles alappal bal oldali tulsullyaleloboltusul.ebben a magasságban bal oldalon kissé caudalisabban paracentralisan 9 mm és kiszakadt discusfragmentum ábrázolódik mely az eredő bal oldali L5 gyököt komprimálja.a lumbalis lordosod -ivé kissé csökkent.a csigolyák magassága megtartott.enyhe balra convex hajlat látható L5 felső záròlemezén dorsalisan intracorporalis hernia lathato.a gerinccsatorna és a foramenek tágassága megtartott.jaras rendben.torzsdontesnel újjal 25 centire a földtől.jobb lábas.a bal peronéké izom valamivel kissebb tömegű.mko.szabad csípő.jobboldalt csaknem negatív bal oldalt 50 foknál jelez.laseqe.kisse gyengébb bal terdhajlitas.egyeb izomerő rendben.jol kiváltható paméla reflexek.jobb túlsúllyal élénkebb achilles reflexek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza porckorong sérv témában

Tisztelt Kérdező!

Az MRI alapján érdemes megoperálni a porckorong sérvet. A helye és a fizikális állapotleírás egymásnak megfelelnek, tehát a talált eltérések oka valószínűleg a kiszakadt gerincsérv. Az ön állapota alapján azonban nem biztos, hogy érdemes operálni. Az ilyen döntéseknél mindig az a kérdés, hogy a beteg hogy érzi magát. Mivel kifejezett bénulása nincs, érzészavarról sem írnak, a műtét nem feltétlen szükséges, indokoltsága csak relatív. Nehéz a döntés és azt a kezelőorvosnak, a gerincsebésznek és a betegnek együtt kell meghoznia.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2018. március 07., 12:51; Megválaszolva: 2018. március 13., 13:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Porckorongsérv és vizeletcsepegés
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Jelenleg antibiotikumot szedek a vizelési problémámra, minimális gyulladást mutattak ki mintában...
Porckorongsérvtől lehetnek a...
Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám (fenék és láb fájdalom jobb oldalon) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor...
Gyógyítható-e porckorong sérv...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Évek óta fennálló deréktáji fájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt, melynek szakorvosi értesítőjét leírnám: A...
Gerinc MR lelet értelmezése
Kedves Doktor Úr/Nő! Több mint egy hónapja nagyon erős derékfájással küszködöm, ami akadályoz a mozgásban és sokszor nyugalmi helyzetben is...