Porckorongsérv: indokolt a műtét?

Tisztelt dr ur/nő szeretném véleményét kerni az alábbi leletekkel indokolt e a mutet L4discus laposabb dorsalisan széles alappal bal oldali tulsullyaleloboltusul.ebben a magasságban bal oldalon kissé caudalisabban paracentralisan 9 mm és kiszakadt discusfragmentum ábrázolódik mely az eredő bal oldali L5 gyököt komprimálja.a lumbalis lordosod -ivé kissé csökkent.a csigolyák magassága megtartott.enyhe balra convex hajlat látható L5 felső záròlemezén dorsalisan intracorporalis hernia lathato.a gerinccsatorna és a foramenek tágassága megtartott.jaras rendben.torzsdontesnel újjal 25 centire a földtől.jobb lábas.a bal peronéké izom valamivel kissebb tömegű.mko.szabad csípő.jobboldalt csaknem negatív bal oldalt 50 foknál jelez.laseqe.kisse gyengébb bal terdhajlitas.egyeb izomerő rendben.jol kiváltható paméla reflexek.jobb túlsúllyal élénkebb achilles reflexek.

Dr. Puskás Réka válasza porckorong sérv témában

Tisztelt Kérdező! Az MRI alapján érdemes megoperálni a porckorong sérvet. A helye és a fizikális állapotleírás egymásnak megfelelnek, tehát a talált eltérések oka valószínűleg a kiszakadt gerincsérv. Az ön állapota alapján azonban nem biztos, hogy érdemes operálni. Az ilyen döntéseknél mindig az a kérdés, hogy a beteg, hogy érzi magát. Mivel kifejezett bénulása nincs, érzészavarról sem írnak, a műtét nem feltétlen szükséges, indokoltsága csak relatív. Nehéz a döntés és azt a kezelőorvosnak, a gerincsebésznek és a betegnek együtt kell meghoznia. Üdvözlettel.

Kérdés: 2018. március 07., 12:51; Megválaszolva: 2018. március 13., 13:12

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porckorongsérv és vizeletcsepegés
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Jelenleg antibiotikumot szedek a vizelési problémámra, minimális gyulladást mutattak ki, mintában, tenyésztés, UH még...
Porckorongsérvtől lehetnek a tünetek?
Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám (fenék és láb fájdalom jobb oldalon), amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor kezdődött egy másik...
Gyógyítható-e porckorong sérv műtét...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Évek óta fennálló, deréktáji fájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt, melynek szakorvosi értesítőjét leírnám: A lumbalis lordosis íve...
Porckorongsérv és túrakajakozás
Gerinc MR lelet értelmezése
Kedves Doktor Úr/Nő! Több, mint egy hónapja nagyon erős derékfájással küszködöm, ami akadályoz a mozgásban és sokszor nyugalmi helyzetben is érzem. Szeretném...