Elülső térdszalagszakadás utáni tünetek

2017 Július 28-án műtötték a bal térdem elülső keresztszalagját ugyanis az elszakadt.Jól sikerült a műtét, jártam kontrollra, orvosom aki műtött azt mondta a 2 hónapos kontroll után nagyon jól néz ki, sőt még sokkal előrébb is járok a felépülésben mint az átlag.Folytattam a gyógytornát de az tudni kell hogy betegség miatt volt egy jó másfél-két hónap kihagyás úgy december és február között. Most ott tartok, hogy megy a mozgás, de bizonyos térdhajlitásnál ici picit kattog a térdem (nem mindig) , ami nem is lenne baj mert nem fáj és nem érzem, hogy hátráltatna, a nagyobb baj az, hogy sprintelésnél, vagy támasztásnál (ugyanis én futballozok) a hajlatomban igen erős húzódó, szúró érzést érzek ami eléggé kellemetlen.Ez mitől lehet, és helyrehozható?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A fizikális vizsgálaton kívül célszerű lenne valamilyen képalkotó diagnosztikát is elvégezni, hogy képet kapjunk a térd jelenlegi állapotáról. Az MR vizsgálat lenne a legcélravezetőbb, de ehhez tudni kellene azt, hogy milyen beépített anyagokat használtak műtétnél. Egyes anyagok beültetése után, ugyanis nem végezhető MR vizsgálat. Első körben azt javaslom keresse fel operáló orvosát, aki ismeri a beültetett anyagok természetét, illetve ismeri az Ön kórlefolyását és a térde anatómiáját. Ő tud Önnek a legpontosabb választ adni és akár azonnali megoldást is, ami lehet gyógyszeres kezelés, fizioterápia, esetleg műtét is, attól függően, hogy mi áll a panaszok hátterében (gyűrűporc leválás, szalag elégtelenség, gyulladás, terhelési porcfelszín károsodása, stb.)

Kérdés: 2018. február 24., 12:07; Megválaszolva: 2018. február 26., 21:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdprobléma
Térdműtét - kérdés
Tisztelt Doktornő /Doktor Úr! Segítségét kérném az alábbiakban. Másfél éve részleges térdkalácsficamom volt. Instabillá vált a térdem...
Chondrofiller információ...
Térdproblémám orvoslásához artroszkópiás térd műtét lenne szükséges (közel három éve már volt egy meniscus műtétem, de sajnos ismét...
Kihez forduljak?
Tisztelt Címzett! Néhány hete erős fájdalmat, olykor feszítő érzést érzek a térdemben. Mintha egy gumival szorítanák össze. Voltam röntgenen...
Nem késő?
Tisztelt Doktor úr! Három hete történt a baleset! Diagnózis : S8340 Laesió LC1 gen. 1.S S8350 Laesio LCA gen.1.S. X59HO k.m.n. Tényezők által...