sarokfájdalom

Tisztelt doktor úr! az achilles inam a sarok tapadásnál be van gyulladva nyomásra nagyon fáj és minden lépésnél, szakemberhez 2 hó múlva tudok bejutni.Szenvedélyem a jóga, amely tele van nyújtó, feszítő gyakorlattal, amely különösen a láb hátsó részében lévő vastag inak izmok nyújtását szolgálja. Azt szeretném tudni, hogy folytathatom-e a jógát anélkül, hogy ezzel még nagyobb gyulladást idézek elő, vagy pihentessem addig, amíg orvoshoz nem kerülök. Előzményként el kell mondanom, hogy tavaly októberben sarkantyú műtéten estem át, de a panaszaim nem szűntek meg.

Dr. Bogdán Aurél válasza sarok fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása és az előzmények alapján javasolnék néhány hét pihenőt. Az a tény, hogy sarkantyúja volt előre veti a lábdeformitás valószínűségét, ami hajlamosít gyulladásos pontok kialakulására a láb különböző pontjain. A jóga maga nem igazán játszik szerepet a gyulladás kialakulásában, de a kialakult gyulladásos folyamatok gyógyulását lassítja. A gyulladások kezelésének legfontosabb eszköze a pihentetés (természetesen a gyulladáscsökkentők szedése is) . Azt javaslom, hogy a panaszoktól függően mérlegelje, az egyébként a lélek egészségét is biztosító jóga folytatását, használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményt (recept nélküli szerek is vannak) , és feltétlen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Fontos tanács még a meleg víz használatának kerülése.

Kérdés: 2018. február 18., 09:35 ;Megválaszolva: 2018. február 23., 22:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sarokfájdalom
Tisztelt Doktornő! Kb. 1 hete kezdődött a bal sarkamban érezhető késszúrásszerű fájdalom! Ez akkor jelentkezik mikor lehajolok vagy a bal...
Sarki burzitisz gyulladás
Tisztelt Doktornő! Sarki burzitisz gyulladásom van, már augusztus óta. Kaptam rá fájdalomcsillapitót, van talpbetétem, sarokemelőm, használtam...
sarok fájdalom
üveg szilánk került a talpamba, nem szették ki helyette levették a sarok csontomat. azóta erösödött a fájdalmam.gerinc betegségem is van. 1_8 ig...
sarokfájdalom nyugalmi állapotban
Tisztelt Doktor úr/nő! Mostanában fáj a sarkam általában mikor többet megyek akkor bejáródik, de mikor pihentetem elég elindulni szúró...
sarokcsont talpi fájdalma
Az elsődleges problémám az volt, hogy mikor új futócipőt vásároltam (normál lábboltozatú csakúgy mint a korábbi cipőim voltak,) azt...