Alkar fájdalom

Tisztelt Doktornő, Doktorúr! Éles szúró fájdalom jelentkezik az alkaromban, amely a felkarból indult ki. Majd több hét alatt húzódott le a könyékbe, és onnan az alkarba. Ez mind a két kézen jelentkezik. Legelőször zsibbadással indult, mely az ujjaimnál volt csak érezhető, és kb 4 hónap után lett belőle fájdalom. Terhelésnél fokozódik, olyankor nem is tudom használni, már egy szék megemelése is nagy fájdalmat okoz. Egy napi pihenés után sokkal jobb a helyzet. Nyaki gerincnél lehet meszesedésem, kopásom, vagy valami más nyomhatja az idegpályát? Sok emelő munkát végzek, edzeni nem edzek, keveset is mozgok, nem vagyok túlsúlyos. Tisztelettel: Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza zsibbadás, fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Panaszai alapján elsősorban nem nyaki gerinc problémára gondolnék. Ez nem jelenti azt, hogy a nyaki gerincben nincs problémája, csak azt, hogy a panasz közvetlen oka nem a nyaki gerinc. Nyilvánvalóan túlterhelte a felső végtagokat, ez okozhat izomfájdalmat, idegi nyomási tüneteket, ínhüvely gyulladást, ízületi gyulladásokat. Ha sok emelő munkát végez, az magyarázhatja a túlterhelést. Javaslom, hogy mutassa meg háziorvosának, és keressék meg, hogy mi okozza konkrétan a panaszokat. Azt követően tud foglalkozni azzal, hogy hogyan lehet megszüntetni őket. Tünetileg a hűtés, borogatás, rugalmas pólyázás vagy vény nélkül kapható gyulladáscsökkentők szedése hasznos lehet addig is.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2017. március 06., 07:47; Megválaszolva: 2017. március 14., 10:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Fájó zsibbadó boka
Kedves Doktor Úr/Nő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lassan már egy hónapja folyamatosan hol jobban hol kevésbé zsibbad a bokám, de szinte...
Bokafájdalom
Legalább 3 hónapja fájdalmat érez hátul a bokájánál (sarka felett) mindkét lábán, de a bal lábán fokozottabban. Egy új (futó) cipő...
Keresztcsont törés
2 hónapja ketesztcsonttörést szenvedtem azóta zsibbad a ballábam illetve a farpofám viszont a kezelő orvosom gyógytornára írt mindenféle kontrol...
Fajdalom
Tisztelt Holgyem/Uram! Kb 6honapja valószínű tuledzettseg miatt eros mellkasi fájdalmam volt, ami nagyon lassan enyhült es mostanra mar csak főleg...
Zsibbadas
2 napja történt a mütétém (boka szalagomat varták össze) és zsibbad neha a labam azomban ez eddig elmult. Viszont most az utobbi orába nekiált...