Gördülő talpú cipő használata

Tisztelt Doktor Úr, térdeimben lévő erős porckopást állapítottak meg, ami miatt jelenleg gyógyszeres kezelés alatt állok. (Neocartil). Érdeklődöm, hogy MBT cipő hordása elősegíti-e a gyógyulást, vagy árt a térdnek, ugyanis mindkét vélemény közszájon forog. Köszönettel és üdvözlettel Simonyi János

Dr. Bogdán Aurél válasza porckopás és gördülőtalpas cipő témában

Nagy fokú porckárosodás esetén nem tartom megfelelő viseletnek a gördülőtalpas cipőt, mert ugyan járás közben könnyíti a járást, de álláskor plusz terhet ró az ízületre. Porcerősítő szedésekor az úszás és a kerékpározás a kifejezetten hasznos mozgás a térdízület szempontjából.

Megválaszolva: 2016. október 19.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...