Lumbális gerinc kétirányú felvétele

Tisztelt Dr.Úr! Fiam 2001.06.06-án született és születésközben bekövetkezett oxigén hiány miatt izomgyenge lett. Dévény terápiában részesült 11 hónapos koráig. Jelenleg minden rendben vele. Mostanában panaszkodik, hogy fáj a háta, és ha nehezebbet emel, remegnek a kezei. A háziovos elküldte röntgenre. Kóros tengelyelhajlás nem látható, a csigolyák magassága, a porcrések tágassága megtartott. A kisizületek szabadok. Csontszerkezet, mésztartalom normális. Spina bifidia occulta S I. A Röntgenorvos azt mondta, hogy veleszületett ívhasadéka van. Kérdésem az lenne, van-e valami teendőm, vigyem -e valahova tovább? Továbbá egy évben egyszer elszoktuk vinni csontkovácshoz, azt mondja úgy érzi az jót tesz neki. Nem csinálok vele bajt? Válaszát előre is köszönöm: Novák Jánosné

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc hasadék témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A keresztcsonti I. csigolya hasadéka általában tünetmentes, nagy igénybevételkor, illetve öregedés során tud panaszt okozni. Akut orvosi teendő nincs vala, de célszerű egy ortopédusnak megmutatni, illetve rendszeres kontrollra visszajárni vele.

Megválaszolva: 2016. szeptember 07.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás