Csipőlapát fájdalom

Tisztelt Doktorno/ Doktor Ur! Kb egy eve kezdodott, hogy a jobb csipolapatom felso ele kb kozeptajon fajni kezdett. Felallaskor, elindulaskor, ha kitoltam a csipom oldalra, hosszu egesznapos seta utan., De nem volt allando, neha ereztem, neha nem. Miota sportolni kezdtem, gyakoribb es erosebb lett a fajdalom. (Uszok, futok, fitness) Az utobbi idoben mar nagyon faj, annyira, hogy mar jarni is alig tudtam. Oldalra emelni a labam torna kozben sem ment. A bal csipolapat ugyan ott is faj, de kozel sem annyira, mint a jobb. Ortoped orvoshoz fordultam, aki szerint csonthartya gyulladasom van. Ket helyen gerincferdulesem (nyaknal puposabb, hatamon laposabb) es felirt Rantudil fortet. A gyogyszertol mar masnap reggelre enyhult a fajdalom, de erzem, hogy hol a baj es most egy attancolt ejszaka utan ujra fajdogal. Csipo es gerinc rtg meg nem keszult, de jovo heten fog. Aggodom, hogy nem kapom vissza a regi allapotom, nem szeretnem a sportot sem abbahagyni. Sokat fogytam az utobbi idoben es nagyon jot tesz a testemnek es a lelkemnek is. (kb 60 percet szoktam uszni, 4 km futni, 40-60 perc fitness heti 4-5 alkalom) On szerint is eselyes a csonthartya gyulladas? Esetleg mas allhat a fajdalom hattereben? Mivel lehetne ezen javitani? Valaszat elore is szives koszonettel. H. Linda

Dr. Bogdán Aurél válasza csípő lapát fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. lehetséges a csonthártya gyulladás, és az is lehet a baj, hogy nem pihente ki. Gyakran kiújul a panasz, ha 2-3 hét pihenés, és tényleges pihenés nincs meg a gyógyszer szedése mellett. A röntgen és ultrahang vizsgálat ettől függetlenül szükséges, mert sajnos más okok is állhatnak panaszai hátterében., De a gyulladás a leggyakoribb és a legvalószínűbb. Ha elkészültek a vizsgálatok, akkor keresse fel ismét az ortopéd szakrendelést.

Megválaszolva: 2016. június 19.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás