Lábközépcsont törés - gipsz -?

Tisztelt Doktor úr, 06.06-án az alábbi röntgen lelet készült a bal lábamról: az os cuboideum lateralis kontúrjából bizonytalan sávszerű corticalis fragmentum érdemi dislocatio nélkül kiszakadt. Jelenleg fekvő gipsz van rajtam, amit reményeim szerint jövő hétfőn járóra cserélnek. A kérdésem arra vonatkozik, hogy Ön szerint milyen gipszet érdemes felrakatni? Rengeteg a pro és kontra érv a könnyített gipsszel kapcsolatban, így most kissé tanácstalan vagyok. Illetve az Ön véleménye szerint mikor térhetek vissza dolgozni? Köszönettel: Nagy Viktória

Dr. Bogdán Aurél válasza lábtőcsont törés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Lábtőcsont törésnél, főleg, ha nincs elmozdulás és nem nagy a kitört darab Én nem szoktam gipszet felhelyezni, csak bokarögzítőt írok fel 4-6 hétre. természetesen a gipsz sem hiba, csak kissé kényelmetlenebb a betegnek és vérhígító injekciót is kell adni a gipszrögzítés időtartamára. Tekintettel arra, hogy a leírás szerint nincs elmozdulás és nem nagy a kitört darab nyugodtan lehet könnyített gipszet kérni, illetve, ha olyan a kolléga akihez jár, akkor kérdezze meg, hogy nem lehetne-e bokarögzítőt feltenni a gipsz helyett. Munkába állás az a munkájától függ. irodai munkát akár a sérüléstől számított 2-3 hét után is lehet végezni, de a járást mankóval kell megoldani. Teljes terhelést 6 héttel a sérülés után javasolnék.

Megválaszolva: 2016. június 12.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás