Achilles tendinitis

Tisztelt Doktor Úr! 2015 nyara óta küzdök sarokfájdalommal. Ortopéd orvosom csak a lúdtalpammal foglalkozott. Idén február végén orvost váltottam, ugyanis már térdig voltak fájdalmaim. Új orvosom achilles tendinitist állapított meg, valamint az Achilles - ín tapadásánál meszes felrakódást. Egy hét múlva kezdem a lézerterápiát. Mivel álló, fizika munkám van, és 8 órán át acélbetétes cipőt kell viselnem, de a fájdalom akadályoz már nem csak a munkámban hanem a mindennapi életben is. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen diagnözis mellett jogosan enged e háziorvosom dolgozni? (többszőr jeleztem felé, hogy fájdalmaim vannak)

Dr. Bogdán Aurél válasza Achilles ín tapadásának gyulladása témában

Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha tényleg Achilles tendinitise van Én az ortopéd orvosa helyében biztos táppénzt javasolnék legalább 3 hétre, amíg a kezelés nagy része lezajlik. A lézer kezelés mellett javasolt lenne fizioterápiás kezelés, esetleg szteroid injekció adása is a sarok régiójába. Pontosabb válaszért és a táppénz intézéséért keresse fel kezelőorvosát.

Megválaszolva: 2016. március 05.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás