Porckorongserv: visszafordítható ez az állapot?

Tisztelt Doktor úr! Írtam már önnek korábban is, derékból farizomba sugárzó fájdalom ügyében, azóta keszült rólam ágyéki gerinc MR ami azt mutatta, hogy L IV-V rés kissé szűkebb, a discus víztartalma csökkent, jobb oldalon parasagittalisan 5mm discus protrusio van mely a dúrazsákon és a mellette futó gyökön kompressiot okoz. Cauda jeladas normális, a canalis spinalis tágassága megtartott. A tobbi rendben (zaro lemezek, csigolyák, lordosis megtartott.) állandó fájdalmat ez nekem nem okoz de ha terhelem, akkor igen a farizom környékén nyilal, valamint hosszabb ülésnél is kellemetlen tud lenni. Ezt a sérülést én súlyemelés közben szereztem, gondolom nem tett neki jót a nagy súlyok emelgetése, de arra lennék igazából kíváncsi, hogy visszafordítható-e ez az állapot? Képes leszek még sportolni, vagy ez a karrierem vége? Egyáltalán terhelhető lesz-e még bármilyen szinten? Műtét nélkül mennyi idő lehet a gyógyulás?

Dr. Bogdán Aurél válasza kezdődő gerincsérv témában

Az MR képek nélkül és vizsgálat nélkül nehéz állást foglalni. A lelet alapján az ágyéki IV-V csigolyák közötti porckorongon kezdődő sérv van, mely a kilépő ideggyököt nyomja. Akár ez is lehet panaszai oka. Azt, hogy ez műtétesen javulhat-e, vagy csak műtéttel idegsebész kolléga tudná megmondani a film és vizsgálat alapján. Azt javaslom keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést, addig is szedjen izomlazítót és nem szteroid gyulladáscsökkentőt amit háziorvosánál fel is írathat. Ha tud ússzon sokat, illetve gerinc tornát is végezhet.

Kérdés: 2016. január 30., 19:22 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 22:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése
Deréktáji röntgen felvétel
Tisztelt Doktor úr, Doktor nő! 21 éves nő vagyok. Múlthét hétfő óta annyira fáj a derekam, hogy sem ülni, sem állni, sem sétálni nem jó....