Térd műtét

ÜDV! Mellékletben küldeném a térdemről készült MRI leletet, a térdem már volt műtve és ez most kimutatta hogy fém darab is látható, amit az orvos letagadott és azt is mondta ezt még nem műtené meg, viszont nagy fájdalmaim vannak. Véleményezné ezt a leletet?

Dr. Bogdán Aurél válasza ízületi tükrözés utáni panasz és MR témában

Vizsgálat nélkül nem tudok nyilatkozni pontosan az esetleges ismételt műtét szükségességéről. Az MR lelet alapján a fémintenzitású anyag az arthroscopos eszközről maradhatott benne. Sajnos többször láttam már ilyet. Régi, sokat használt műszerek esetében sajnos ez előfordul, s mint tudjuk a magyar egészségügyben elég sok a régi eszköz. A porc vékonyabb és viseltes a térdben, gyulladás is látható, illetve a korábbi műtét eredményeként a félhold alakú porcból hiányzik egy darab. A csontokban csontvelőödéma is látszik, illetve az elülső keresztszalag is beteg. A lelet önmagában indokolhatja a műtétet, és valószínűleg a közeljövőben szükség is lesz rá, de így látatlanban először gyógyszeres, esetleges injekciós kezelést próbálnék meg és ha nincs javulás, akkor a műtétet, mely során ha sikerül célszerű a fémdarabot is eltávolítani, ha addig nem ágyazódik be. Ha ez megtörténik, akkor kicsi az esélye, hogy bajt okozzon.

Kérdés: 2016. január 28., 08:22; Megválaszolva: 2016. január 29., 22:05

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Vállizületi fájdalom
Tisztelt Doktornő! Novemberben a jobb karomra estem. Felsőkaromat ütöttem meg. Mivel nem dagadt be és csak a könyöktől felfelé irányuló mozgás...
Sipcsont csonthartya gyulladás
Tisztelt Doktornő! Másfél héttel ezelőtt részt vettem egy teljesítménytúran. Azóta a bal sipcsontom jarasra,mozgasra eleg eroteljesen faj, az...
Térdprotézis beültetés egészségi...
Alkalmas lehetek-e térdprozézisek beültetésére kezelt krónikus betegségeim egészségi problémáim (pl.: COPD, szívritmus zavar, magas vérnyomás...
Röntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja kezdődött a mellkasi fájdalmam. Háziorvosom röntgent kért novemberben. Azon az áll, hogy "A sternum caud végén...
Ez normális hogy még érzek görcsös...