Foglalkozásból eredő kézprobléma

Tisztelt Doktor Úr! 9. éve dolgozom titkárnőként. Az iktatás sajnos kézzel történik és mivel évi több ezer iratról van szó, szinte folyamatosan írok és e mellé jön még a gépelés. Kb. 2-3 éve teniszkönyökkel diagnosztizáltak, jártam fizioterápiára és pihentettem egy hónapig. Ezzel együtt ínhüvelygyulladásom is keletkezett, amit szintén pihentetnem kellett, és időről időre előjön. Sajnos perpillanat ott tartok, hogy a tenyeremen a hüvelykujj alatt 3 cm hosszan - ahol az "életvonal" található -, mintha össze lenne csomósodva, húzódva egy idegszál, kidudorodik, fáj, illetve a kézfejemen a hüvelyk- és mutató ujjam közötti párnában szabad szemmel láthatóan megállás nélkül ugrál az ideg, ami - ha feltartom a kezem - a mutatóujjamat is mozgatja oldalirányba. Most már egyszerűen fáj az írás, pedig mindig lazán írtam és gördülékenyen. Sajnos a valaha volt szép írásképem is egyre rondább. Szeretném megtudni, hogy lehet-e maradandó károsodásom, ha tovább folytatom ezt a munkát, illetve volna-e bármilyen gyógymód, ami segítene az állapotom - ha nem is visszafordításában, de - elviselhetővé tételében? Mint mindannyian tudjuk, az oktatásban nincs pénz, így reményem sincs arra, hogy elektronikusan iktathassak, marad a napi körmölés, de nem vagyok biztos benne, hogy amivel ez jár, minimálbérért megéri nekem. Köszönettel: Krisztina

Dr. Bogdán Aurél válasza a kéz elváltozása témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Panaszai hátterében a kéz kötőszövetes lemezének zsugorodása is állhat, illetve az ínhüvely gyulladás következményeként kialakult úgynevezett ínhüvely ganglion is tud ilyen problémát okozni, de akár Alagút-szindróma is állhat a háttérben. Mindenképpen keressen fel egy kézsebészeti, vagy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok után meg tudják Önnek mondani, hogy maradandó-e a károsodás, vagy van rá megoldás.

Kérdés: 2016. január 27., 12:59; Megválaszolva: 2016. január 29., 17:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tenyér ínvastagodás
A 76 éves édesanyámnak kb 3-4 éve mindkét tenyerében durván megvastagodott inak jelentek meg, melyek különös problémát nem okoztak eddig. Kb. 1...
Röntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja kezdődött a mellkasi fájdalmam. Háziorvosom röntgent kért novemberben. Azon az áll, hogy "A sternum caud végén...
Ez normális hogy még érzek görcsös...
Jobb térd MR vizsgálatának...
Csontsűrűség