Foglalkozásból eredő kézprobléma

Tisztelt Doktor Úr! 9. éve dolgozom titkárnőként. Az iktatás sajnos kézzel történik és mivel évi több ezer iratról van szó, szinte folyamatosan írok és e mellé jön még a gépelés. Kb. 2-3 éve teniszkönyökkel diagnosztizáltak, jártam fizioterápiára és pihentettem egy hónapig. Ezzel együtt ínhüvelygyulladásom is keletkezett, amit szintén pihentetnem kellett, és időről időre előjön. Sajnos perpillanat ott tartok, hogy a tenyeremen a hüvelykujj alatt 3 cm hosszan - ahol az "életvonal" található -, mintha össze lenne csomósodva, húzódva egy idegszál, kidudorodik, fáj, illetve a kézfejemen a hüvelyk- és mutató ujjam közötti párnában szabad szemmel láthatóan megállás nélkül ugrál az ideg, ami - ha feltartom a kezem - a mutatóujjamat is mozgatja oldalirányba. Most már egyszerűen fáj az írás, pedig mindig lazán írtam és gördülékenyen. Sajnos a valaha volt szép írásképem is egyre rondább. Szeretném megtudni, hogy lehet-e maradandó károsodásom, ha tovább folytatom ezt a munkát, illetve volna-e bármilyen gyógymód, ami segítene az állapotom - ha nem is visszafordításában, de - elviselhetővé tételében?, Mint mindannyian tudjuk, az oktatásban nincs pénz, így reményem sincs arra, hogy elektronikusan iktathassak, marad a napi körmölés, de nem vagyok biztos benne, hogy, amivel ez jár, minimálbérért megéri nekem. Köszönettel: Krisztina

Dr. Bogdán Aurél válasza a kéz elváltozása témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Panaszai hátterében a kéz kötőszövetes lemezének zsugorodása is állhat, illetve az ínhüvely gyulladás következményeként kialakult úgynevezett ínhüvely ganglion is tud ilyen problémát okozni, de akár Alagút-szindróma is állhat a háttérben. Mindenképpen keressen fel egy kézsebészeti, vagy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok után meg tudják Önnek mondani, hogy maradandó-e a károsodás, vagy van rá megoldás.

Megválaszolva: 2016. január 29.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás