Derékfájás röntgen lelet

Tisztelt Doktor Úr! Derék és háttáji fájdalmakkal utaltak röntgenre. A leletre a következőket írták: A háti kyphosis valamint a lumbalis lordosis csökkent. Csigolyatestek magassága megtartott.Porotikusak. A zárólemezek sclerotikusak, egyenetlenek. A porcrések végig változó tágasságuak. Az L S rés beszűkült. A sacroiliacalis rések megítélhetők. Környezetükben subchondralis sclerosis van. A résben foltos levegő fenomén látszik. Kérném az ön véleményét mennyire súlyos ill. tornával és életmód váltással rendbe jöhetek-e? Köszönettel.

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc kopás témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján kopásos tünetek, csontritkulás, illetve porckorong elváltozások látszanak. A pontos diagnózis felállításához CT vizsgálatra lenne szükség, utána pedig egy idegsebészeti szakvizsgálatra. Az életmódváltás és a gerinctorna mindenképpen ajánlott. Pontosabb választ a CT után kaphat.

Kérdés: 2016. január 27., 12:54; Megválaszolva: 2016. január 28., 18:48
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?
MRI lelet vélemény
Térd probléma
Tisztelt Hölgyem! Több, mint 3 hónapja ropog a bal térdem. Először csak kellemetlen volt, de később beszűkült a mozgásom és fáj a térdem....