Ujjtörés lehetséges?

Tisztelt Doktorúr! Egy hete történt egy olyan hogy guggolásból álltam fel a kezem segítségével és valahogyan a gyűrűs ujjam anyira megütöttem vagy megnyomtam hogy azóta nagyon fáj! Pontosan én se tudom hogy történhetett! Műkörmöt viselek és először azt hittem azt üthettem meg az fáj de ha megnyomom a körmöm ott nem érzek fájdalmat viszont ha az ujjbegyemet nyomom annál inkább, nagyobb fogásnál is fájdalmat érzek! Semmi nem láttszódik nincs belilulva egy nagyon kicsit dagadt! MI lehet ez? törés előfordulhat az ujjhegynél? előre is köszönöm válaszát

Dr. Bogdán Aurél válasza ujj sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a törés valószínűsége elenyésző. annak egyértelmű tünetei lennének. Inkább valószínű a zúzódás, illetve a műköröm okozta körömágy, vagy körömsánc sérülés. Pontos diagnózishoz elengedhetetlen a szakvizsgálat. Keressen fel egy baleseti szakrendelést.

Kérdés: 2016. január 22., 09:58; Megválaszolva: 2016. január 24., 22:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kisujj ízületi probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Nemrég történt egy kisebb sportsérülésem. Falmászás közben a kisujjam kapott a kelleténél nagyobb visszirányú...
Ujjficam vagy ujjtörés?
Tisztelt Doktor Úr! Azért fordulok önhöz, mert tegnap délelőtt, a vízben való labdázás közben a labda eltalálta a jobb kezem gyűrűs ujját. Ez...
Szükséges-e orvossal megnézetni a...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A kézfejemen a kisujj feletti "bütyök" felcsuszott kb. 5mm-t nagyobb ütés hatására. A kisujjam tudom mozgatni, viszont...
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...