térdfájdalom

Kedves Doktor úr, köszönöm a válaszát, és egyértelmű, hogy elmentem volna már önhöz, de sajnos az ország másik végén, Zalaegerszegen élek, és ez igy nem megoldható, pedig nekem szimpatikus, és köszönöm, hogy eddigi kérdéseimre mindig gyorsan válaszolt. Most kaptam hialuron savat a térdembe, és tornára járok, a botot már letettem, és probálok normálisan menni, de még nincs erő a térdemben.Egy kicsit jobbnak érzem, de nem az igazi, még mindig fáj, de kicsit könnyebben tudom mozgatni. Most a kérdésem az lenne, hogy ez a gyengeség abból fakad-e, hogy az izmok már sorvadtak, vagy magától a problémától.Köszönöm válaszát ismét! Üdvözlettel

Dr. Bogdán Aurél válasza térdpanasz témában

Elképzelhető, hogy a hyaluronsav hatására csökkent a gyulladás a térdében és javult az ízületi folyadék viszkozitása is. Ez sajnos csak átmenetileg javíthatja a panaszait, akár jelentősen is. nem szabad elfelejteni, hogy ez is csak részben oki kezelés, részben tüneti. Hosszabb-rövidebb időn belül ismételten kiújulhat a panasz. Az is igaz, hogy ez a kezelés félévente ismételhető. Ha ilyen módon tartósabban panaszmentessé tehető a térde lehet várni az ízületi tükrözéssel, de ha nem mindenképpen célszerű lenne elvégeztetni. javasolt még a kíméletes mozgás, ami a legjobb lenne, ha kerékpározás lenne, mert ez segíti a hyaluronsav beépülését is a szervezetbe. Illetve az izmokat is kondiban tartja és nem indul el, vagy nem fokozódik a sorvadás.

Kérdés: 2016. január 08., 16:47; Megválaszolva: 2016. január 11., 22:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
patella bipartita
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiamat az iskolában térden rúgták. Sürgősségi osztályra mentünk 03-07-én. Bal oldalon patella bipartita ábrázolódást...
Térd probléma
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni. 26 éves vagyok, aktív, sportos alkat. Gyerekkorom óta sportolok, évekig gyorskorcsolyáztam (ekkor...
Térd és femur elváltozások
Tisztelt Doktor Úr! Véleményét szeretném kérni. Többször fordult már elő a bal térdem sérülése Gyerekkoromban a femur vondylus héj-szerű...
arthroscopia
Tisztelt Doktor úr! 2016.február 2-án autóbaleset miatt sérült ismét a bal térdem. (30 évvel ezelőtt kificamodott. 4 éve volt arthroscopiás...
Térdprobléma köszvény miatt lehet?...
Tisztelt Doktor Úr! Férjem 58 éves, aktívan sportoló férfi. Térdét kétszer operálták porcleválással, a második műtét idén júniusban...