Elmehetek snowboardozni 6 napra egy ilyen térdsérüléssel?

Tisztelt Doktor Úr! MRI vizsgálaton vettem részt a jobb térdem terhelés közben kialakuló fájdalmai miatt. A vizsgálat előtt fél évvel is ugyanezek a panaszaim voltak, de akkor az ortopéd szakorvos azt mondta egy röntgenfelvétel alapján, hogy porclágyulásom van, és 3 havi condrosulf megoldja a problémámat.Sajnos nem így lett, majd további porcerősítők fölösleges felírása után végre kiírtak MRI vizsgálatra, aminek a következő az eredménye: -Quadricepsz-ín degeneratív eltérése mellett, az elülső és hátsó keresztszalagok részleges szakadása igazolható. -A mediális meniscus hátsó szarvában sávszerű, a felszínt el nem érő degeneratív jelzavar látható. A probléma az, hogy kb 3 hét múlva egy 6 napos snowboard táborban fogok részt venni, és Ön szerint egy masszív térdszorító/térdortézis erre a 6 napra ki fog tudni segíteni, hogy viszonylag fájdalom-mentesen tudjak csúszni?

Dr. Bogdán Aurél válasza sérült térdddel snowbordozás témában

A leírása alapján nem javaslom a snowbordozást, mert egy esetleges sérülés jelentős károsodást okozhat az Ön instabilnak leírt térdében. Mindenképpen javasolt lenne egy ízületi tükrözés elvégzése, hogy valósak-e az MR által leírt elváltozások, mert akkor további kezelésekre, esetleges műtétekre lehet szükség. A döntés az Ön-é. A térdrögzítő hamis biztonságérzetet adhat.

Kérdés: 2016. január 07., 13:38; Megválaszolva: 2016. január 08., 15:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Visszatérő térdpanasz
2018 májusában a bal térdem artoszkópiája alkalmával egy darabot levágtak a leszakadt meniszkuszból és a combcsonton kopást...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...