Achilles ín-gyulladás

Tisztelt Doktor úr! Elsőéves orvostanhallgató vagyok, rendszeresen (heti 3-4x) kosárlabdázom, az elmúlt időszakban azonban ezt fel kellett függesztenem, mert a jobb sarkamnál fájdalmat érzek, főleg a lábfej visszafeszítésekor, különösen reggelente felkeléskor. Ránézésre semmi elváltozás nem látszik. Bemelegítésnél nem szoktam sokat nyújtani, gondolom ebből is fakadhat a sérülés, az Achilles-ín gyulladására tippelek. Orvoshoz még nem fordultam vele, mert gondoltam ilyen korai fázisban csak az időt vesztegetném, a tünetek alapján ő is valószínűleg ezt diagnosztizálná és jegelést, pihentetést, gyulladáscsökkentő krémekkel való kenegetést javasolna. Egy hete áll fenn a fájdalom, azóta naponta jegelem, különböző sport/gyulladáscsökkentő kenőcsöket használok (Flexagil, Phenylbutazon) , szalaggal óvatosan nyújtom, de egyelőre se nem javul, se nem romlik az állapota. Valami ötletet esetleg tudna adni, mivel tudnám elősegíteni a gyógyulást, vagy feltétlenül menjek el az ortopédiára? U.i.: [A kérdés írása közben még a bokarögzítő eszembe jutott, azt érdemes lenne kipróbálni? ]

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Achilles ín gyulladás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján valóban az Achilles ín gyulladása, megerőltetése az elsődleges vélemény. A legfontosabb gyógyszer a pihentetés, meleg víz kerülése, jegelés, borogatás és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krém használata naponta 3-4x. Ha 1-2 hét alatt nincs jelentős javulás, akkor érdemes ortopédushoz, vagy baleseti sebészhez fordulni, hogy tabletta formájában is tudja szedni a gyulladáscsökkentőt, illetve, hogy pontosabb diagnózishoz jusson. A bokarögzítő nem megfelelő, mert a lábszár izomzatot nem "kapcsolja ki".

Kérdés: 2015. november 11., 13:38; Megválaszolva: 2015. november 12., 22:31
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Talán Achiilles fájdalom
Tisztelt Doktornő, Egy hete kezdtem el futni,hétfőn nem melegíthettem be jól és megfájdult a bal lábfejem,valahol a sarok és a boka között,de...
Térd fájdalom, mr eredmény
Tisztelt Hölgyem! A segítségét szeretném kérni az alábbiakban. 1 hónapja hiarulon savas injekciót kaptam a térdembe. Azóta is fáj, szúr. Voltam...
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!