bal borda zúzódása lehet?

Üdv.Drúr! Két nappal ezelött egy szerencsétlen baleset ért, takarítás közben ráestem a bal oldalammal a porszívóra.estére éreztem, hogy fájt, de nem tartottam vészesnek.Következő nap sem okozott különösebb problémát, de ma hajnalban, mikor meg akartam fordulni az ágyamban, hirtelen fájdalomtól nem sikerült.Nagy nehezen kikecmeregtem az ágyból.felkelés után, ha nem teszek hirtelen mozdulatot el vagyok egészen jól. Most pihenésképpen lefeküdtem, s így rosszabb. Most kezdek kilábalni egy náthából, s néha köhögnöm kellene, ami elég fájdalmas.Ön szerint, -miután a bordámra estem, lehet valami komolyabb dolog, vagy pihentessem csak? várom válaszát, melyet előre is köszönök.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bordatörés, mellkaszúzódás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján van gyanú bordatörésre is, de lehet, hogy csak egy komolyabb zúzódás. Mindenképpen javasolt elmenni egy baleseti sebészetre, hogy röntgenezzék meg. ha el van törve a bordája az általános kezelések mellett célszerű lenne Önnek antibiotikumot is szedni, mert a meglévő enyhe légúti fertőzésből, a bordatörés okozta nem elégséges légzési munka miatt tüdőgyulladás is kialakulhat.

Kérdés: 2015. október 30., 12:00; Megválaszolva: 2015. november 01., 15:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
izomszakadas/ bordatores nem mulo...
Tisztelt Doktor ur/ Doktorno oktober vegen egy panaszommal fordultam Onokhoz, aminek a kifejteset illevte az arra kapott valaszt levelem vegere...
Bordafájdalmam van a köhögés miatt
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Amint olvastam, másoknál is jelentkezett ugyanez a fájdalom, mint nekem. 3 évvel ezelőtt erős megfázás, és...
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...
Csontritkulás kezelés és a D vitamin
Kedves Választadó Webeteg! Csontritkulásra Ossica 3 Mg oldatos injekciót, valamint Citrokalciumot /napi 1/ és Vigantholt /nyáron naponta 4, télen 8...