Külsőboka rándulás

Kedves Doktor, Olyan problémám lenne, hogy másfél hete lépcsőn lefutás közbe kifordult a bal bokám. Járni tudtam vele de eléggé bicegve, és külső nyomásra rendkívül érzékeny volt. Orvos is látta azt mondta 1 hétig pihentessem jegeljem, és flectorral kenjem (mellékeltem a vizsgálati összefoglalót) és helyre jön. Most aggódok mert már eltelt másfél hét és még mindig csak bicegve tudok járni valamint nagyon hamar elfárad a lábam, már nem érzek fájdalmat. Mért nem tudok normálisan járni még? Mit javasol mivel tudnám javítani?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha jól láttam röntgen vizsgálat készült, gondolom az törést nem mutatott. Vannak olyan súlyos fokú rándulások, amelyek gyógytartama 3-4 hét is lehet, főleg ha részleges bokaszalag szakadással is társulnak. Mindenképpen célszerű lenne még 2-3 hétig pihentetni, lehetőség szerint bokarögzítőben, jegelni, borogatni és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert szedni. A pihentetésbe a tehermentesítés is beletartozik. Ha továbbra sem szűnnek a panaszok akkor ismételt röntgen esetleg MR vizsgálat elvégzése javasolt.

Kérdés: 2015. október 28., 15:03; Megválaszolva: 2015. november 01., 15:02
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szalagszakadás
Tisztelt Doktornő! Áprilisban focimeccs közben kibicsaklott a bokám. Mivel másnap már nem tudtam ráállni, bementem vele sürgősségire. Ott egy...
bokaszalag-szakadás, bokatörés
Tisztelt Válaszadó! A férjemnek (63) és nekem (60) a legkisebb gyermekünk 2005. augusztus 7-én született. Vele kapcsolatosak a...
Bokaszalag-sérülés
Tisztelt Válaszadó! Nekem 10 tanítási napból 7 tanítási napon 8 órára (egyszer 7-re, kétszer 9-re) kell menjek. A dolog 2020. január 15-én...
Bokasérülés - lelet és gyógyulás
Jó napot kívánok! Tisztelt doktor nő/úr! Mivel nem vagyok teljesen tisztába vele, hogy ortopédia, traumatológiai vagy egyéb kérdésekbe tartozna a...
Bokaszalag szakadás panasza
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Május 12.-én futást követően enyhe fájdalmat éreztem a külboka felett, mely másnapra bedagadt, harmadnapra elmentem...