Csuklótörés

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 11 éves, csuklótörést szenvedett. A lelet szerint: A bal radius distalis metaphysisén bő kéregnyi dorsalis dislocatioval, 25 fokos dorsalis tengelyeltéréssel járó epiphysis résbe hatló törés látható." A kérdésem az lenne, hogy doktor úr megítélése szerint szükséges-e a műtét? Ha nem, csak gipsz rögzítést igényel, akkor szükséges-e előtte helyretenni a fentiek tükrében? Végül: a gyógyulás során mikor kell az első ellenőrző röntgent elkészíteni? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gyerekkori csuklótörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján először el kell végezni a törés helyretételét. Ha ez sikerül és stabil marad az elért helyzet, akkor nem kell operálni, de ha nem sikerül a helyretétel, vagy sikerül, de nem lesz stabil az elért helyzet, akkor szükségessé válik a műtéti beavatkozást. Az első ellenőrző röntgent a helyretétel után készítik, azután pedig 1 hét múlva.

Kérdés: 2015. október 06., 10:39; Megválaszolva: 2015. október 11., 17:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd fájdalom, mr eredmény
Tisztelt Hölgyem! A segítségét szeretném kérni az alábbiakban. 1 hónapja hiarulon savas injekciót kaptam a térdembe. Azóta is fáj, szúr. Voltam...
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom