Megköszönném válaszát!

Tisztelt Doktor Úr! 2015 július 10.-én bedagadt a bal térdem, másnap bekerültem a klinikára, ahol 15ml folyadékot szívtak le, előjegyeztek műtétre.1 hétig Movalis inj.-t kaptam. 2015 szept. 2.-án menisectomia történt. 2015. 09.11. varratszedés, térdem duzzadt, Movalis gyógyszer 1x1. 09. 28.-án térdem még mindig duzzadt, hajlításkor fájdalmas, klinikára utalva. Apranax 2x1. 2015. 10.02.Kontroll, operált térde duzzadt. Státusz: Fiz. térd tengelyálás. A bo. térd felett pp. gyógyult műtéti heg. Pat. nem ballot. Gyulladás nincs. Poz. Zohlen és Fründl tűnet. Vélemény, terápia: Dg:St.p. menisectomiam gen. i. s. Th: 1/2 Diprophos+Lid. inj. a bo. térdbe adva. Javasolt: jegelés, porcerősítő szedése, Apranax szedése tovább. Kérdésem az lenne mivel használok többet a térdemnek ha kímélem vagy ha terhelem? Dolgozhatnék is akár (óvodai dajka vagyok) . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét után témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentációk nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján 1 hónappal ezelőtt a félhold alakú porcot eltávolították a térdéből. Elvileg, ha csak ez volt a baj a térdében már minimális panaszainak kellene lenni és mehetne dolgozni. Mivel nem így van felvetődik egyéb porckárosodás gyanúja is. Javasolt porcerősítő (lehetőleg egy komponensű, mert a több összetevőt tartalmazó készítményekben kevesebb a hatóanyagok mennyisége) szedése 3 hónapig illetve nem szteroid gyulladáscsökkentő további szedése. Ha ez nem használ, akkor ízületi folyadék összetétel javító injekciós kúra is mérlegelendő. Ha ez sem használna, akkor célszerű megismételni az ízületi tükrözést. Dolgozni akkor menjen, ha tudja terhelni a végtagját.

Kérdés: 2015. október 02., 16:47; Megválaszolva: 2015. október 04., 21:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...