Bizonytalanság.

Tisztelt Dr. Úr 5 ös lábközépcsont törést szenvedtem amelyben a törés állása jó a röntgenfelvétel alapján. felhelyezték a járógipszemet. megröntgenezték megint és a törés állása ismét jónak bizonyult. A kérdésem az lenne, hogy a járógipsz alatt elmozdulhat a csont? És ha igen annak milyen tünetei vannak? Tudok vele járni simán igaz az elején fájt egy kicsit de már fájdalom mentes a közlekedés vele. A legelején a traumatológus a felhejezés után mondta, hogy 24 óra múlva terhelhető. Én próbáltam először mankócskával egy ideig de utána nélküle próbáltam meg és fájt, de elmúlt és már simán tudok vele közlekedni. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábtőcsont törés témában

A lábközép csont törése esetén általában 6 hétig gipszelünk. 3 hétig fekvőgipszet alkalmazunk, melyben tilos rálépni a sérült végtagra. Ezt betartva ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a törés annyira már "összekapaszkodjon", hogy gipszben terhelve ne mozduljon el. Ekkor helyezzük fel a járósarkat a gipszre és terheltetjük a végtagot. Ezen szabályokat betartva minimális az esélye az elmozdulásnak, ami ha mégis bekövetkezik, akkor fájdalmat, lábdeformitást eredményezhet.

Kérdés: 2015. szeptember 21., 11:36; Megválaszolva: 2015. szeptember 21., 22:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...
Csontritkulás kezelés és a D vitamin
Kedves Választadó Webeteg! Csontritkulásra Ossica 3 Mg oldatos injekciót, valamint Citrokalciumot /napi 1/ és Vigantholt /nyáron naponta 4, télen 8...
Csontritkulás?
A reumatológiára térdproblémával csak két hónap múlva tudunk bejutni, addig szeretnénk tudni, hogy az alábbi röntgenfelvétel lelet alapján mi...
Mit tegyek?
Egy éve megállapították, hogy egyik gerinccsigolyám 5 mm-t elcsúszott. Ebből következően deréktáji fájdalmaim lettek, majd később isiász a jobb...