Szeméremcsont törés utáni állapot

Tisztelt Doktor Úr! 2015.07.08-án szeméremcsont törésem lett. (Eddig már csontritkulás következtében többször is volt törésem.) Az esés következtében a jobb combomon kék folt is keletkezett, ám a jobb tomporom jobban fáj, a lábamba is végig elől kisugárzik. Kérdésem: Egy rossz mozdulat következtében lehet-e ez idegbecsípődés? Milyen tornagyakorlattal "erősíthetem" izmaimat, míg fekszem. Várom válaszát, melyet nagyon köszönök.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza szeméremcsont törés témában

Elképzelhető az idegbecsípődés is, de a sérülésből adódóan sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a törésből kiszivárgó vérzés okoz átmeneti idegkompressziót és ezért zsibbad a lába. csípő és térd hajlítások javasoltak óvatosan, úgy hogy a sarok lent marad az ágyon. Boka és lábkörzések, lábujj gyakorlatok. Javasolt a jegelés, borogatás, valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése is.

Kérdés: 2015. július 18., 22:47; Megválaszolva: 2015. július 21., 19:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok