Keresztcsontin és ágyéki csigolya sérülése

Tisztelt Doktor úr! K. Lujza vagyok. Pénteken elkezdett fájni a keresztcsonti szakasznál a gerincem egy pontban. Előtte is fájt ha hosszabb ideig álltam, de most nagyon elkezdett fájni hajnalra virradóan. Nem tudtam ülni és feküdni a hátamon. Pár hónapja biciklizem, de eddig ennyire nem fájt. Ma voltam vele egy sztk-ban, kezdődött a sebészeten, ott hason feküdtem és megnyomkodott egy férfi sebész. Megtalálta azt a pontot., ami fáj és felküldött röntgenre, ott a leleten ezt írták: A sacrum distalis szelvényen a csontszerkezet inhomogén, a kontúr finoman egyenetlen, egy 2mm csontdarabka csaknem különáll. Friss sérülésre utaló jel nem látható. Ő ezt követően írt egy sürgős beutalót az ortopédiára, ahol felírtak nekem két fajta fájdalom csillapítót: Cataflam 50mg, Diclofenac duo pharmavit 75 mg, valamint két kenőcsöt: az egyik a flektor gél, amit majd vinnem kell fizikoterápiára mert beutalt 10 alkalomra. Valamint egy gyógyszertárban kotyvasztható kenőcsöt id.: pulv. phenylbutazon gta 1.0 g, pulv. Lidocain gta 1, 0 g, Na fluoratum ctga 0, 02 g. Ami engem aggaszt az a csontdarab, ami csaknem különáll.Erre nem kaptam semmit és ha ez a biciklizéstől esetleg le is válhat? Lehetséges ilyesmi? Hogy mondjuk elkezd vándorolni az a darabka? Nem kellene műtéti úton eltávolítani azt a darabot? Az ortopédus a felvételen nem látta. Érdemes e felkeresnem egy komolyabb orvost ezzel kapcsolatban? Előre köszönöm a válaszát Üdv.: K.Lujza

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc melletti elváltozás témában

Vizsgálat nélkül és a filmek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Azt furcsállom, hogy az ortopédus úgy mondott véleményt, hogy nem látta a röntgen felvételt. Leírása alapján az a különálló csont (már ha az és nem egy elmeszesedett szalag részlet, vagy valamilyen fejlődési rendellenesség miatt ott lévő számfeletti csont, vagy meszes porcdarab) elvándorlásának esélye minimális. Akkor is, ha az egy nem régen letört csontdarab lenne, de ennek esélye kicsi, mert ahhoz elég nagy erőbehatás szüksége. panaszait viszont okozhatja az a valami, ami feltehetően gyulladást is generál. Ezért nem rossz az Önnek javasolt gyógyszer, de csak az egyiket szedje, hogy melyiket az mindegy. A kenőcsöket használhatja nyugodtan. Én még egy izomlazítót is írtam volna ki Önnek és egy CT vagy MR vizsgálatot, mely pontosabban megmutatja, hogy mi is az a "valami" és segíthet a további kezelés, esetleges műtét elbírálásában. Azt mondom keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést is.

Kérdés: 2015. július 06., 12:56; Megválaszolva: 2015. július 07., 23:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)