Járógipsz, trombózis veszély

Tisztelt Doktor Úr! 12 napja eltört a külső, kisujjnál lévő lábközépcsontom, amire egy hét fekvőipsz után, múlt pénteken megkaptam a műanyag járógipszem. Csak a lakáson belül mozgok vele egyelőre, problémám nincs vele, de a nap nagy részében ágyban fekszem/ülök, felpolcolt lábbal. A kérdésem az lenne, hogy a Fraxiparine injekción kívül mit tudok még tenni a trombózis megelőzéséért? Az eset óta nem gyújtottam rá, de egyébként alkalomszerűen dohányzom, a fogamzásgátlót is csak 4 hónapja tettem le, illetve a családomban is előfordult már trombózis, ezért is aggódom. Az injekciót minden nap beadom, bár szép lila és véraláfutásos a hasam tőle, remélem, jól csinálom.:) Jövő héten már szeretnék bemenni dolgozni, hogyan tudom elkerülni, hogy a 8 órás üldögélésből és az utazásból probléma legyen? Elég ha benn is felteszem a lábam egy sámlira, ha tudom? Milyen magasra érdemes polcolni a lábat? Illetve a kontrollon nem néztek vérképet, egyebet, kell ezzel foglalkoznom, vagy elég, ha 2, 5 hét múlva megyek kontrollra és ott megvizsgálnak? Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábközépcsont törés témában

Ilyen sérüléseknél az injekció adása mellett a szabad ízületek (lábujjak, térd) tornáztatásával lehet még a trombózis kialakulásának veszélyét csökkenteni. A felpolcolás magassága mindig az ülés magasságával egyezzen meg. Az injekció helyén lévő véraláfutás természetes, majd a kezelés abbamaradásával elmúlik. A vérkép ellenőrzése ilyenkor nem szükséges, ha egyéb betegség ezt nem indokolja.

Kérdés: 2015. május 13., 14:03; Megválaszolva: 2015. május 14., 10:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lábtörés, dagadás
Tisztelt Doktornő/úr! Jún. 15.-én este az ágyról lelépve, bal lábam alátört. A lábfejemen duzzanat jelentkezett, és nyomásra érzékeny volt. A...
Térd fájdalom, mr eredmény
Tisztelt Hölgyem! A segítségét szeretném kérni az alábbiakban. 1 hónapja hiarulon savas injekciót kaptam a térdembe. Azóta is fáj, szúr. Voltam...
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!