Asc műtét után

Tisztelt dr. Bogdán Arél Úr! Két hete a bal térdemen, ASC-t műtétet végeztek, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának lebenyes szakadását valamint az LCA rostjainak mintegy 30%-ára terjedő szakadását találták. A mobilis meniscus részletet és a leszakadt szalagrostokat fedetten resacalták, majd az ízületből eltávolították. A műtétet követően harmadnap hazaengedtek. A régi fájásaim megszűntek, tehát remélhetőleg az okokat megszüntette az orvos. Tegnap voltam varrat szedésen, az orvos szerint a varratok jól tartanak, az ASC-s sebek reakciómentesek. A kérdésem az lenne, hogy kb: mennyi a felépülési idő, illetve, hogy természetes jelenség az, hogy még nem hajlik a térdem rendesen, azaz még feszül? Lehet, hogy én vagyok türelmetlen? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Miklós

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem gondolom, hogy baj lenne. Az arthroscopos műtétek után 2-3 hétig még lehet duzzadt a térd. Én ilyenkor egy kis nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer szedését szoktam javasolni, valamilyen porcerősítővel kiegészítve. És természetesen óvatos tornát. Ha a panaszok 2 hét alatt jelentősen nem javulnak, akkor mindenképpen keresse fel operáló orvosát.

Kérdés: 2015. május 13., 12:46; Megválaszolva: 2015. május 14., 10:07
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
térd fájdalom
üdvözlöm,. mütöték a térdemet patelloformális rendellenesség miat, 2015, 10.02 retinaculum bemetszést végeztek, kb 3 hónapja újra fáj a térdem...
Ismét megköszönném válaszát!
Korábban már kérdeztem Öntől, most ismét megtenném. A térdemből távolították el a fél hold alakú porcot.Köszönöm a tanácsát, egy...
Térdműtét után még mindig dagad
Tisztelt Doktor úr! 2 hete volt artroscopos térdműtétem. A 10 évvel ezelőtti mozaik plasztika (előtte medialis meniscus hátsó szarv szakadásom...
Térdműtét utáni fájdalom
Azzal a kérdéssel fordulok Őnhöz, hogy tavaly júniusban volt egy térd antroszkopos műtétem cyclops -ot távolítottak el! Jártam fizikoterapiara most...
térdműtét
Évek óta tartó, mostanság fokozódó térdfájdalmam miatt lateralis release műtétet javasolt az orvos. Még nem döntöttem, s "ijedtemben" nem is...