Térdműtét után még mindig dagad

Tisztelt Doktor úr! 2 hete volt artroscopos térdműtétem. A 10 évvel ezelőtti mozaik plasztika (előtte medialis meniscus hátsó szarv szakadásom volt) területéről távolítottak el leszakadt porcdarabokat. A műtét utáni 5. napon vért csapoltak a térdemből, varrat szedéskor már nem kellett csapolni. Azt mondta az orvos a műtét utáni "aktivkodásom" következménye, hogy nem savó, hanem vér volt az izületben. Műtét után pár órával ráálltam, sétáltam a mosdóig stb. A kérdésem az lenne, hogy még mindig dagadt a térdem, de nyilván ez 2 hét után még belefér, viszont séta közben, elől (talán a keresztszalag környékén) fáj a térdem, olyan érzés, mintha beakadna valami, aztán jó pár méter után ismét könnyebb, majd mintha ismét beakadna, nem tudom hajlítani a térdem.Ezt leszámítva nincs fájdalmam, a teljes hajlítás ugyan még ettől függetlenül sem megy. Az orvos szabadságon van, így nem tudom tőle megkérdezni, hogy ez normális -e műtét után 2 héttel, vagy ez is az "aktívkodás" következménye, és esetleg akkor valami sérülést "szedtem össze", közvetlenül műtét után?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha nagyobb sérülést szedett volna össze, akkor panaszai tartósak lennének. Kisebb sérülés, illetve még műtét utáni fájdalom is lehet. Mindenképpen az operáló orvosa tud pontosabb választ adni. Ha panaszai nem súlyosbodnak, akkor nyugodtan megvárhatja, hogy visszatérjen szabadságról, ha rosszabbodik a helyzet, akkor keressen fel az adott intézményben egy másik szakorvost.

Kérdés: 2014. március 12., 08:48; Megválaszolva: 2014. március 18., 22:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
térd fájdalom
üdvözlöm,. mütöték a térdemet patelloformális rendellenesség miat, 2015, 10.02 retinaculum bemetszést végeztek, kb 3 hónapja újra fáj a térdem...
Ismét megköszönném válaszát!
Korábban már kérdeztem Öntől, most ismét megtenném. A térdemből távolították el a fél hold alakú porcot.Köszönöm a tanácsát, egy...
Asc műtét után
Tisztelt dr. Bogdán Arél Úr! Két hete a bal térdemen, ASC-t műtétet végeztek, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának lebenyes...
Térdműtét utáni fájdalom
Azzal a kérdéssel fordulok Őnhöz, hogy tavaly júniusban volt egy térd antroszkopos műtétem cyclops -ot távolítottak el! Jártam fizikoterapiara most...
térdműtét
Évek óta tartó, mostanság fokozódó térdfájdalmam miatt lateralis release műtétet javasolt az orvos. Még nem döntöttem, s "ijedtemben" nem is...