Porcleválás műtétet meg kell ismételni?

Kedves Doktor Úr. Néhány éve porcleválás miatt műtötték a térdem. Lehetséges-e, hogy a mostanság jelentkező fájdalom ismét hasonló okokra vezethető vissza, szükség szerint ismételhető-e a műtét, illetve van-e valami tartósabban szedhető fájdalomcsillapító a panaszok enyhítésére? A műtét óta sérülés, ütés, stb. nem történt, viszont nagyobb fokú terhelésnek gyakran ki van téve. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza térd fájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján sajnos elképzelhető, hogy a porckárosodás fokozódott. nem feltétlenül kell hozzá sérülés, a nagyobb terhelés is fokozhatja a porcbántalmat. Mindenképpen keresse fel korábbi kezelő orvosát, vagy egy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal megállapítják milyen állapotban van a térde, elég gyógyszeresen kezelni, vagy ismételt műtétet kell végrehajtani. Addig is szedjen valamilyen porcerősítőt, és nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú gyógyszert, melyet háziorvosa is felírhat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. május 07., 10:32; Megválaszolva: 2015. május 10., 09:16
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...