Comb- és csípőfájdalom

2014 novemberétől fáj a combom és a csípőm. Járás közben a combnál kezdődik a fájdalom, ami felmegy a csípőig. Az egész olyan érzés, mintha lemerevedne, így nagyon nehéz a járás. A háziorvos mydeton izomlazítót és fájdalomcsillapítónak flector port írt fel. Mivel 2-3 hét után sem szűnt meg a fájdalom a fájdalomcsillapító hatására sem, ezért elküldött a reumatológushoz. A reumatológus kiírt 10-10 kezelést (kowarschik galván jobb lábra, tens derékra) , de ekkor még nem fájt a derekam. Január végén visszamentem az orvoshoz, mert nem javult, hanem még rosszabb lett, és most már a derekam is fáj. Kb. 20 méter gyaloglás után muszáj megállnom pihenni. Elküldtek röntgenre, az eredmény: "Kiegyenesedett lordosis. Megtartott csigolyatestek és porcrések. A peremszéleken helyenként kis osteophytak. Megtartott csípőízületi rések, sclerotikus, megnyúlt vápatetők. A femuerfejek épek." Ezután egy újabb kezelésre küldtek: magnetoterápia jobb csípő. A kezelés vége fele újabb tünetek jelentkeztek, járás közben, ha nem pihentem meg, akkor elkezdtek zsibbadni a lábujjaim. A combomon melegséget érzek, olyan mintha égetne. Most már hiába pihentetem, akkor is fáj a lábam és a derekam. Ezután ismét elmentem az orvoshoz, és azt mondta, hogy lumbagom van és kiírt 10 masszázsfotelt. Eddig hatszor voltam ezen a kezelésen, de sajnos még mindig nincs javulás. Fáj a derekam ugyanúgy, a combom és a csípőnél a jobb oldalam. Most már annyira nehéz a járás, hogy kb. 5 méterenként meg kell állnom pihenni. Érszűkület vizsgálaton kb. 1 éve voltam, ott akkor mindent rendben találtak. Dohányzom. Kérem adjon valami javaslatot, vagy hogy kihez tudok fordulni. Sajnos a munkámból kifolyólag (kézbesítő) nagy igénybevételnek van kitéve a lábam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípő panasz, járás nehezítettség témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján úgy tűnik, hogy a csigolyák kopása, illetve a csípők kopása együtt okozza panaszai egy részét, de tünetei alapján nagy a gyanú arra, hogy a porckorongokkal is baj lehet és kezdődő, vagy kialakult porckorongsérve lehet. Pontos diagnózishoz elengedhetetlen lenne egy CT vizsgálat az ágyéki gerincszakaszról. Emiatt keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2015. április 14., 14:58; Megválaszolva: 2015. április 15., 23:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom