Csuklófájdalom gépeléstől

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Több mint 10 hónapja fáj a jobb csuklóm, a fájdalom keletkezése előtt igen sokat gépeltem, és utána is folytatnom kellett egy darabig. Amikor már annyira fájt, hogy nem tudtam mozogni tőle rendesen elmentem az ügyeletre, ahol annyit mondtak, hogy egy hétig kössem fel és adtak Apranaxot, hogy majd helyrehozza. Sajnos ez nem történt meg. Rá másfél hétre egy másik intézményben begipszelték egy hétre a kezem, ami után egy csuklórögzítővel 3-4 hét alatt helyrejött nagyjából. Sajnos ezt követően újabb 3-4 hét után kiújult a dolog, újabb gipsz, de a gipsz levétele után 1-2 nappal annyira fájt, hogy nem tudtam tőle aludni. Ezután Aflamint írtak fel és pihentetést, amennyire tudtam betartottam, de nem igen használt. Végül november 14-án kaptam Disphoros injekciót ami után 1 hétig nem használva a kezem leapadt a duzzanat, de a süllyedésem és a CRP értékem még mindig magas volt (süllyedés 35, CRP 20) . Januárban Medrolt kaptam, melynek 1 heti szedése után a süllyedésem 30, a CRP pedig 3-ra esett vissza és az 1 hónapos kúra alatt a kezem leapadt, csak terhelésre fájt. Ez az időszak csak 3 hétig tartott, majd egy kicsit hosszabb terhelés után újra bedagadt és vissza kellett húznom a rögzítőt. A múlt heti laborleletemben 45-ös süllyedés és 13.4-es CRP értékek vannak, a kezem újra dagadt és zsibbad. Mivel SCL-70-re pozitív lett egy leletem, ezért az orvosom a Medrolt nem írta fel, a nem szteroidos gyulladáscsökkentők pedig nem hatnak igazán. Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye erről, és az április végi kontrollig mit tehetnék a fájdalom csökkentése érdekében. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csukló fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a megfelelő kezeléseken esett át. Mivel ezek nem hoztak tartós eredményt, elképzelhető, hogy műtétes kezelésre van szükség. Ennek elbírálása céljából keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2015. március 19., 08:15; Megválaszolva: 2015. március 23., 21:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése