Lelet értelmezése

Tisztelt Doktornő. Kérnémszépen a véleményét a következő lelet eredmémyről? Köszönöm. Térdpanaszaim miatt a térd kétirányú felvételén a következő olvasható: Mko.a térdizületet alkotó csontok poroticusak. Az izületi rés tágassága megtartott. Kisfokú varus állás. Mko.a guadriceps-in tapadásánál a patellán 8 mm-es lapos meszesedés látható. Mko.a kismedencében egy-egy plebolith árnyék ábrázolódik.

Dr. Puskás Réka válasza térdízületi porckopás témában

Kedves Kérdező! Lelete alapján önnek kicsit O lába van, de nincs különösebb porckopása. A térdkalácsokon látható csontkinövések régebb óta fennálló túlterhelésre utalnak, ennek következtében nőttek oda a kinövések. A kismedencében látható meszes árnyékok nem veszélyesek. Térdpanaszai lehet, hogy statikai hiba eredetűek, egyelőre nincs súlyos kopása. Csontritkulás vizsgálatra szükséges mennie. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2015. február 04.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porckopás vagy izületi gyulladás?
Tisztelt Doktornő! Mostanában elég sokat túrázgatok, az elmúlt két hónapban úgy 100 kilométer biztos került a lábaimba. Néhány kilométer után főként...
Térdfájás
Tisztelt Doktornő! Mindig rendszeresen sportoltam. Hosszútávfutó vagyok, többször lefutottam a maratont. Kb. két hónapja küzdök térdfájással. Minkét térdem...
Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után